Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bladerdeeg kerstbomen met pesto

Bladerdeeg kerstbomen met pesto

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 el pesto
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • dille of basilicum
  • 1 geklutst ei

Benodigdheden:

  • Bakpapier
  • 5 houten prikkers

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Voor feestelijke hapjes is altijd plek toch? Deze hartige pesto & Parmezaanse kaas bladerdeeg kerstbomen zijn een feestelijke toevoeging tijdens Kerstmis.

Leuke hapjes voor kinderen en volwassenen

Het leukst zijn deze hapjes misschien wel voor kinderen. De kerstboom vorm is natuurlijk erg feestelijk, waardoor ik zeker weet dat volwassenen ook onwijs blij worden van deze bladerdeeg hapjes. Het maken van deze hapjes is niet moeilijk, het vergt alleen even wat concentratie bij het vormen van de boompjes. Maar dan heb je ook wel een perfect hapje tijdens Kerst.

Pesto, Parmezaanse kaas en kruiden

Maak een keuze uit groene of rode pesto, beide zijn erg lekker natuurlijk. In dit recept koos ik voor rode pesto. Parmezaanse kaas is natuurlijk altijd goed, dus strooi ook een beetje van de kaas over de reepjes die je gaat snijden. Daarna voegde ik ook wat kruiden toe. In mijn geval was dit dille, omdat ik dit nog van een ander recept over had. Eigenlijk maakt het niet uit welke kruiden. Basilicum is ook erg lekker, peterselie of koriander kan eventueel ook. Heb je geen verse kruiden in huis? Dan kun je ook wat gedroogde Italiaanse kruiden toevoegen.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Leg de houten prikkers in water.

Stap 2

Leg de 4 plakjes bladerdeeg in een vierkant bij elkaar. Plak de randjes aan elkaar vast. 

Stap 3

Neem de plak bladerdeeg en besmeer voor de helft van de pesto en geraspte Parmezaanse kaas en de verse kruiden. Vouw het bladerdeeg nu dicht. Snijd in ongeveer 5 lange repen.

Stap 4

Rijg elke deegstrook zigzaggend op een prikker, zodat ze de vorm van een kerstboom krijgen. Hierbij moet je soms een nieuw reepje nemen om verder te gaan. Zo kun je ongeveer 5 kerstboompjes maken. Smeer een beetje van het geklutste ei over de boompjes.

Stap 5

Bak de kerstboompjes nu af in de oven in ongeveer 15-20 minuten.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

vegetarisch hapjes & snacks kerst oud & nieuw oven pesto bladerdeeg parmezaanse kaas

Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴