Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bruschetta met peer en gekarameliseerde noten

Bruschetta met peer en gekarameliseerde noten

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • een half stokbrood
  • 2 -3 peren
  • 1 geitenkaasje Zoë en Zazu
  • 15 gr hazelnoten
  • 15 gr walnoten
  • 15 gr pecan noten
  • 3 el   honing + extra voor garnering
  • tuinkers

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Heerlijke hapjes voor op de borreltafel, of als amuse. Dit is lekker feestelijk en heerlijk om op tafel te zetten. De geitenkaas is onwijs lekker in combinatie met peer en krokante noten en de tuinkers maakt het helemaal af! 

Bruschetta als amuse of borrelhapje

Dit recept kan ook als amuse, een lekker hapje voor bij de borrel als start van het diner. Ook is dit recept erg lekker voor bij de borrel of bijvoorbeeld bij de jaarwisseling. Lekker met oud en nieuw genieten van deze super lekkere hapjes! Helemaal geschikt als je gasten hebt die graag vegetarisch eten.

Variatie tip

In plaats van stokbrood, kun je ook dikke sneden brood gebruiken en deze met je tafelgasten delen. Voor de sneden brood gebruik je 2 plakjes geitenkaas per snee en op een plak stokbrood 1 plakje geitenkaas. In dit recept maak ik gebruik van heerlijke geitenkaas driehoekjes, maar natuurlijk kun je ook andere geitenkaas gebruiken. Kies vooral de variant die jij lekker vindt. Wat ook erg lekker is, is om uitgebakken spekjes toe te voegen aan de bruschetta's, voor degenen die van vlees houden.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 170 graden. Meng de noten met 2 eetlepels honing en bak ongeveer 10 minuten in de oven. Houd deze goed in de gaten, zodat de honing niet verbrand. Laat vervolgens goed afkoelen.

Stap 2

Snijd de peer en geitenkaas beide in dunne plakken. Kruimel de noten een beetje in een vijzel of snijd in iets kleinere stukken.

Stap 3

Neem de plakken stokbrood, leg daar plakjes peer en geitenkaas op en verwarm dit 5 tot 10 minuten in de oven. Maak de bruschetta af met gekarameliseerde noten, tuinkers en een beetje extra honing.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

peer vegetarisch italiaans hapjes & snacks geitenkaas kerst vegan bruschetta

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴