Diner/ Hoofdgerechten/ Makkelijke Maaltijd/ Stamppot/ Vega & Vegan

Recept: Zuurkool stamppot met zoete aardappel

Zuurkool stamppot met zoete aardappel www.jaimyskitchen.nl

Deze stamppot is mijn favoriet, zeker weten! Zoete aardappel geeft stamppot een twist het zoete is heerlijk in combinatie met het zure van de zuurkool. Dit is een heleboel groenten, dus een gezonde maaltijd. De andere twist is de Italiaanse roerbak mix met onder andere heerlijke cavolo nero! Dit is een heerlijk, snel en makkelijk recept voor stamppot.

Stamppot met een twist

Normaal wordt een stamppot, zeker zuurkool stamppot gemaakt met gele aardappelen, maar mijn recept is gemaakt met zoete aardappelen. Dat is echt heerlijk in combinatie met zuurkool. Zuurkool is naast onwijs lekker, ook erg gezond én van Hollandse bodem! In dit recept heb ik de zuurkool nog niet door de zoete aardappel puree geprakt, maar dat kun je natuurlijk wel doen.

Italiaanse roerbakmix met cavolo nero

Deze groente is een variant van boerenkool, maar heeft lekker veel smaak. Bij Albert Heijn kun je een roerbak mix kopen met kastagne champignons, lente ui en broccoli erbij. Past heerlijk bij deze stamppot. Je kunt natuurlijk ook ‘normale’ boerenkool gebruiken, een bakje champignons of andere groenten die jij lekker vindt. En hoe lekker ziet het er uit door de vrolijke kleurtjes?!

Zuurkool stamppot met zoete aardappel www.jaimyskitchen.nl
Recept: Zuurkool stamppot met zoete aardappel

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
400 gr zoete aardappel
150 gr zuurkool
400 gr Italiaanse roerbak mix (met cavolo nero, champignons, broccoli en lente ui)
peper en zout
Olie om in te bakken

Bereiding:

  1. Schil de zoete aardappelen, snijd in blokjes en kook deze in ongeveer 15-20 minuten gaar. Gebruik hiervoor gezouten water, dat geeft extra smaak aan de aardappelen.
  2. Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en stamp tot een zachte puree. Breng op smaak met peper en indien nodig zout.
  3. Verwarm de zuurkool kort in een pannetje optioneel in een laagje water. Meng dit optioneel door de zoete aardappel.
  4. In de tussentijd kun je de Italiaanse roerbak mix alvast wokken. Wanneer de groenten gaar, maar nog knapperig zijn, breng je deze ook op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de zoete aardappel puree met zuurkool en de roerbakgroenten.

Recept: Zuurkool stamppot met zoete aardappel

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.