BBQ/ Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Vegan Bieten burgers

vegetarische bieten burger www.jaimyskitchen.nl

Deze burgers zijn helemaal veganistisch en gemaakt van rode bieten, kikkererwten en linzen. Zelf ben ik helemaal gek op dit recept en degene die ze geproefd hebben zijn er ook gék op, dus ik deel het graag met jou!

Vegetarische burgers

Of dus eigenlijk veganistisch, omdat er helemaal geen dierlijke producten in verwerkt zijn. De bieten worden rauw in de burger verwerkt en de havermout is nodig voor de binding. Havermout neemt namelijk het vocht op zodat de burgers niet te nat worden en het deeg tot een bal gekneed kan worden. Deze bietenburgers kunnen ook op smaak gemaakt worden met ras el hanout in plaats van met paprika- en komijn poeder.

vegetarische bieten burger www.jaimyskitchen.nl
Havermout voor de binding

Het is lastig in te schatten hoeveel havermout er nodig is, want het kan best verschillen per portie bieten burgers. Houd dus een beetje extra bij de hand, want het kan zijn dat je meer nodig hebt. Wanneer het deeg tot een bal gevormd kan worden en niet meer aan je handen blijft plakken, heb je de juiste hoeveelheid te pakken.

Ferleon Patio Cooker

Ik heb de bietenburgers op de Patio Cooker van Ferleon gemaakt, heerlijke buiten in de tuin op een gietijzeren plaat. natuurlijk kun je de burgers ook in de pan maken!

vegetarische bieten burger www.jaimyskitchen.nl
Recept: Vegan Bieten burgers

Hoeveelheid: 5-6 burgers
Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten in de koelkast

Ingrediënten:
150 gr rauwe rode bieten
150 gr linzen
150 gr kikkererwten
150-200 gr havermout
2 tenen knoflook
2 tl paprikapoeder
2 tl komijn poeder
een snuf chili poeder
peper en zout

Toppings:
romaine sla
tomaten
hamburger broodjes
1 rode ui
komkommer

Muntsaus:
4 el (soja) yoghurt
1 el gehakte munt
1 teentje knoflook, geraspt
2 el citroensap
peter en zout

Bereiding:

  1. Schil de bieten en hak deze fijn in een keukenmachine. Voeg hierbij ook de tenen knoflook en hak deze mee. Voeg ook de kikkererwten, linzen en de specerijen toe.
  2. Als alles gehakt is, voeg alles dan in een kom en voeg beetje bij beetje havermout toe tot je een stevige bal hebt. Dit is het deeg voor de burgers.
  3. Vorm nu burgers van het deeg en pak deze per stuk in folie in. Leg ze in de koelkast of vriezer tot deze stevig zijn.
  4. Maak de muntsaus door alles te mengen. Snijd de tomaat, komkommer en rode ui in plakjes. Was de romaine sla.
  5. Snijd de hamburger broodjes in en bak aan de binnenkant tot het brood een beetje krokant is.
  6. Verhit een beetje olie op de plaat en bak de burgers langzaam gaar aan beide kanten.
  7. Bouw de burgers nu met de groenten en maak af met de munt saus.

Recept: Vegan Bieten burgers

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Antoinette
    22 juli 2018 at 11:28

    Moet die peterselie in de muntsaus geen munt zijn???

    • Reply
      Jaimy
      22 juli 2018 at 11:31

      Je hebt helemaal gelijk, ik heb het direct aangepast. Dankjewel 🙂

    Leave a Reply