Aziatisch/ Diner/ Hoofdgerechten/ Lunch/ Vis

Recept: Summer rolls met garnalen en pinda dipsaus

recept summer rolls met garnalen en mango www.jaimyskitchen.nl

Summer rolls zijn rolletjes van rijstvellen vol met gezonde ingrediënten. Ze zijn vers, fris en perfect als lichte maaltijd. De combinatie van mango, garnalen en de pinda saus zijn erg lekker in dit recept.

Summer rolls van rijstvellen

Het zijn eigenlijk een soort loempia’s, maar dan een gezonde versie. Deze zijn namelijk gemaakt van rijstvellen en gevuld met lekkere verse ingrediënten. Al eerder maakte ik varianten van summer rolls, misschien vind je deze ook lekker:

recept summer rolls met garnalen en mango www.jaimyskitchen.nl
Recept: Summer rolls met garnalen en pinda dipsaus

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

8 rijstvellen
1 mango
1 wortel
½ komkommer
boekweit noedels
koriander
12 garnalen
1 teen knoflook
peper en zout

Dipsaus:
½ tl geraspte gember
2 el pindakaas
1 el citroensap
1 tl sojasaus
½ rode peper
2 el water
1 tl sesamolie

Bereiding:

  1. Hak de knoflook zo fijn mogelijk. Je kunt de knoflook ook raspen.
  2. Verhit een beetje olie in een pan en bak de garnalen in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten de knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de garnalen in de lengte door, zodat je platte, gehalveerde garnalen hebt. Deze zijn makkelijker om in de summer rolls te rollen.
  3. Kook de boekweit noedels volgens de aanwijzingen van de verpakking en spoel af met koud water.
  4. Snijd komkommer in reepjes en snijd linten van de wortel. Snijd ook reepjes van de mango.
  5. Voeg water in een diepe, grote kom en leg een plat bord klaar. Neem een rijstvel en dip deze in het water, slechts 30 seconden. Leg het rijstvel op het bord neer. Voeg wat boekweit noedels op het rijstvel, een beetje komkommer en wortel en een paar reepjes mango. Leg hier 3 (halve) garnalen op. Vouw als eerste de onderkant dicht, vervolgens de zijkanten en rol de summer roll dicht.
  6. Herhaal dit met alle rijstvellen.
  7. Snijd de rode peper in ringen. Verhit een beetje sesamolie in een pannetje en roerbak de rode peper en gember hier 30 seconden in. Voeg hierbij de pindakaas en het water. Roer goed door en voeg de sojasaus erbij. Zet het vuur uit. Laat een beetje afkoelen en breng op smaak met het citroensap. Serveer de saus koud bij de summer rolls.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.