Hapjes & Dips/ Lunch/ Vis

Recept: Snelle makreel salade

Snelle makreel salade recept www.jaimyskitchen.nl

Deze makreel salade staat binnen no-time op tafel en waarschijnlijk heb je het meeste ook gewoon in huis. Dit is mijn snelle recept voor een heerlijke makreel salade!

Makreel uit blik

Eerlijk gezegd was dit de eerste keer dat ik makreel uit blik gebruikt heb. Normaal koop ik altijd een vers gerookte makreel, maar de laatste tijd heb ik niet echt zin om de makreel schoon te maken. Van Princes kreeg ik wat blikjes en daar zat ook een blikje met makreel tussen. Op zondagochtend wilde ik graag een lekker ontbijtje maken, maar had geen zin om naar de supermarkt te gaan. Het moest dus gemaakt worden met ingrediënten die ik allemaal in huis had. Na in de voorraadkast en koelkast te kijken wist ik wat ik zou maken. Ik bedacht dat ik met het blikje makreel van Princes een makreel salade ging maken. Ik kan je zeggen dat deze makreel uit blik echt perfect is voor een broodsalade als deze. Ontzettend snel en natuurlijk ook lekker makkelijk. De makreel uit blik gaat bij mij standaard de voorraadkast in, naast de blikjes tonijn.

Makreel salade recept snel www.jaimyskitchen.nl
Recept: Snelle makreel salade

Hoeveelheid: 1 kommetje
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

1 blikje makreel van Princes
1-2 eetlepels augurk in blokjes
1-2 eetlepels yoghurt (of een plantaardige variant zoals sojayoghurt
zwarte peper en zout
optioneel: citroensap naar smaak

Bereiding:

  1. Open het blikje met makreel en voeg het in een kommetje. Meng dit met de yoghurt. Voeg zoveel toe als nodig is, tot je de juiste dikte van de salade hebt.
  2. Meng vervolgens de kleine blokjes augurk er doorheen. Voeg naar smaak een beetje citroensap toe. Deze stap kun je eventueel overslaan. Breng de salade verder op smaak met peper en zout.

Tip: 

Rooster een paar plakjes stokbrood en verdeel de makreel salade over de krokante broodjes. Voeg ter garnering een beetje cherry tomaat toe.

Recept: Snelle makreel salade

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.