BBQ/ Bijgerechten/ Diner/ Vega & Vegan

Recept: Salade met gegrilde haloumi en courgette

salade gegrilde haloumi met courgette www.jaimyskitchen.nl

Haloumi is een hard kaasje uit Cyprus die je heerlijk kunt grillen. Deze kaas is dan ook perfect in een salade en is het lekkerst wanneer de haloumi warm gegeten wordt. Dit recept met courgette, champignons en een heerlijke limoen dressing is onwijs lekker wanneer het weer lekker zonnig is.

Haloumi kaas

Al eerder maakte ik een lekkere salade met haloumi, maar die keer bevatte het recept ook tonijn en broccoli. Deze keer staat de haloumi helemaal centraal in het recept, lekker veel van toevoegen dus! De kaas heb ik op de prachtige Ferleon patio cooker bereid die natuurlijk helemaal geschikt is voor het grillen. Ah, ik houd van dit kaasje.

Lunch of maaltijd salade

Beide is natuurlijk mogelijk. Indien je deze salade als hoofdgerecht eet, als maaltijd salade dus, zou ik wel aanraden om er iets bij te maken. Denk aan een lekker stokbroodje met kruidenboter of hummus. Of een lekkere variant van bruscetta zoals deze klassieke, eentje met gele paprika of met paddenstoelen.

gegrilde romaine met feta en walnoot www.jaimyskitchen.nl
Recept: Salade met gegrilde haloumi en courgette

Hoeveelheid: 2 porties
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten: 
225 gr haloumi
1 courgette
1 kleine rode ui
100 gr cherrytomaatjes
200 gr champignons
optioneel: kiemen

Marinade/dressing:
1 limoen
2 el olijfolie
1 tl gedroogde oregano
peper en zout

Bereiding:

  1. Maak de marinade/dressing door het sap van de limoen met de olijfolie en oregano te mengen. Breng verder op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de haloumi in reepjes en verdeel de heft van de marinade over de kaas.
  3. Zet de grill aan en vet een deel in met olie. Leg op het ingevette deel de champignons en verdeel over het andere deel de haloumi.
  4. Snijd in de tussentijd halve ringen van de rode ui en maak linten van de courgette met een dunschiller, kaasschaaf of mandoline. Halveer ook de cherrytomaatjes. Verdeel dit alvast in een mooie kom of diep bord.
  5. Wanneer de kaas en champignons gaar zijn verdeel je deze over de salade en maak de salade af met de overgebleven dressing en optioneel met wat kiemen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply