Diner/ Het salade recept van food bloggers/ Hoofdgerechten/ Lunch/ Salades/ Vega & Vegan

Recept: Marokkaanse couscous met abrikozen

Salade couscous met sinaasappel www.jaimyskitchen.nl

Deze couscous salade is heerlijk gevuld met allemaal groenten, amandelen en koriander. De abrikozen maken de salade licht zoet.

Hi lieve lezers van Jaimy!

Mijn naam is Manon en ik heb net als Jaimy een eigen blog, healthyfoodiemanon.com. Zoals de naam al verraad blog ik over gezond eten. Ik deel naast recepten ook reviews en af en toe een leuke hotspot. Verder ben ik pas afgestudeerd als gewichtsconsulente en ben ik bezig om mijn eigen praktijk op te zetten. Gezonde voeding is echt mijn passie en dat is ook de reden waarom ik dit vak gekozen heb. Ik wil graag mijn kennis en passie over kunnen brengen op anderen en anderen kunnen helpen een gezondere leefstijl na te streven. Mijn motto is: alles in balans! Alleen die balans vinden is niet altijd even makkelijk voor iedereen en daarbij kan ik je dus helpen. 🙂

En wat vind ik het super leuk om een recept te mogen delen op Jaimy’s blog! Ik volg Jaimy al een hele tijd en zoals jullie wellicht wel weten gingen we laatst samen met nog een hoop anderen naar Malta. Daar ontmoette ik Jaimy voor het eerst in real life en we klikten meteen! Zo grappig, want we kunnen uren kletsen alsof we elkaar al jaren kennen!

Ik kijk ook altijd erg op tegen de prachtige foto’s die Jaimy maakt en haar enorme creativiteit. Dat ik nu dus een recept mag delen op haar blog vind ik dan ook echt een eer! En de foto’s bij dit recept heb ik bij Jaimy thuis gemaakt met háár camera. Ze heeft me namelijk geholpen om met een spiegelreflexcamera om te gaan. En na maar liefst 2 foto’s te hebben geschoten was ik op slag verliefd! Die zelfde middag bestelde ik dan ook meteen mijn eigen spiegelreflexcamera al!

Salade couscous met sinaasappel www.jaimyskitchen.nlWaarom ik koos voor een couscoussalade? Omdat dit echt mijn all time favorite salade is! Een couscoussalade kan namelijk altijd! Als lunch of als diner, bij een picknick en ook bij de BBQ komt er altijd een couscoussalade bij mij op tafel te staan. En omdat ik gek ben op de Marokkaanse keuken maakte ik deze variant voor Jaimy. Het is een heerlijke frisse en kruidige couscoussalade. Ik gebruik in de salade mijn favoriete groente, paprika. Deze kun je deels ook vervangen voor komkommer om er een extra fris tintje aan te geven. En weet je wat ik ook altijd erg fijn vind aan couscoussalades? Ze zijn lekker snel klaar én zowel warm als koud te eten. Je kunt de salade dan ook gemakkelijk een paar uur of een dag van te voren maken.

Enjoy! 😀

Recept: Marokkaanse couscous met abrikozen

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

1 sinaasappel
125 gram gewelde abrikozen (kant-en-klaar te koop), in kleine stukjes gesneden
250 gram volkoren (spelt) couscous
350 ml water
1 tl kaneel
2 el extra vierge olijfolie
1 rode punt paprika, in reepjes gesneden
1 gele paprika, in blokjes gesneden
2 lente uitjes, in ringetjes gesneden
100 gram feta, in kleine blokjes gesneden
2 el amandelschaafsel
peper & zout
verse koriander, grof gehakt

Bereiding:

 1. Breng het water aan de kook. Rasp de helft van de schil van de sinaasappel met een fijne rasp of gebruik een zester en pers daarna het sap van de sinaasappel uit.
 2. Meng de couscous met de sinaasappelrasp, de stukjes abrikoos en kaneel in een grote kom. Voeg het kokende water, het sinaasappelsap en de olijfolie toe. Roer goed door en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
 3. Maak na 10 minuten de couscous los met een vork en meng de paprika, lente ui en feta erdoor. Breng verder op smaak met wat zout, peper en eventueel wat extra sinaasappelsap.
 4. Garneer de salade met het amandelschaafsel en de koriander.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Bjorn
  9 augustus 2017 at 13:25

  Couscous the food so nice, they named it twice!!
  Lijkt me een heerlijk recept ik ga het vanavond maken.

  • Reply
   admin
   9 augustus 2017 at 13:30

   Oeh, smakelijk alvast!

 • Reply
  Char
  3 juli 2021 at 21:05

  Kan ik de koriander ook de munt vervangen?

  • Reply
   Jaimy
   5 augustus 2021 at 20:50

   Natuurlijk!

 • Reply
  Char
  3 juli 2021 at 21:06

  Kan ik de koriander ook door munt vervangen????

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.