Bijgerechten/ Herfst en winter recepten/ Hoofdgerechten/ Kerstrecepten/ Salades/ Vega & Vegan

Recept: Hele bloemkool uit de oven

Recept hele bloemkool uit de oven www.jaimyskitchen.nl

Dit recept is voor een lekker bijgerecht, namelijk bloemkool. Alleen heb ik de bloemkool in zijn geheel in de oven bereid. Erg lekker en het ziet er ook nog eens erg mooi uit!

Een hele bloemkool roosteren in de oven

Wanneer je een hele bloemkool in de oven roostert, heb je wel een beetje geduld nodig. De bloemkool heeft door de grote massa langer de tijd nodig om gaar te worden. Aan de andere kant heb je er in 2 uur niet veel werk aan. Perfect voor een zondagmiddag bijvoorbeeld! De bloemkool kun je al allerlei manieren kruiden, maar ik koos in dit recept voor knoflook, zongedroogde tomaatjes en paprika poeder.

Bijgerechten

Indien je nog meer wilt experimenteren, kun je eventueel ook een geroosterde knolselderij uit de oven maken, ook erg lekker! Het is erg lekker om bij deze bloemkool geroosterde aardappeltjes te maken en bijvoorbeeld een stukje vlees, vis of een lekkere vleesvervanger!

Recept hele bloemkool uit de oven www.jaimyskitchen.nl
Recept: Hele bloemkool uit de oven

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten + 2 uur oventijd

Ingrediënten:

1 hele bloemkool
3 zongedroogde tomaatjes
1 tl oregano
1 tl gerookt paprika poeder
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 el citroensap
peper en zout
2 tomaten
extra olie
voor erbij: gehakte peterselie

Benodigdheden:
aluminium folie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak vervolgens een lekker kruidenmengsel. Hak eerst zongedroogde tomaatjes zijn en hak ook de knoflook. Voeg beide in een kommetje en voeg hierbij oregano, paprikapoeder, olijfolie en citroensap. Breng verder op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de tomaten in partjes.
  4. Leg de bloemkool in het midden van een grote ovenschaal en leg hier omheen de partjes tomaat. Verdeel nu de olie met kruiden over de bloemkool heel. Verdeel dit goed over de hele bloemkool.
  5. Dek de bloemkool af met folie en rooster deze 2 uur in de oven. Kijk tussendoor of alles goed gaat en voeg eventueel nog een beetje olie toe.
  6. Serveer de bloemkool met een beetje gehakte peterselie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.