Lunch/ Ontbijt/ Vega & Vegan

Recept: Croissant met bieten hummus en avocado

Croissant met avocado en hummus www.jaimyskitchen.nl

Ontbijt, lunch… Nee toch ontbijt! Dit is een favoriet avocado ontbijt van mij! Niet alleen de kleuren van de roze bieten hummus en groene avocado passen goed bij elkaar, de smaken ook! Tuinkers maakt het af, voor een heerlijk feestelijk ontbijtje. Misschien wel tijdens het Kerst ontbijt?

Ontbijt recept met avocado

Ja, ik moest even twijfelen of ik nu dit liever als lunch of ontbijt zou eten, maar voor een verwenontbijt vind ik dit passend. Avocado kan op elk moment van de dag eigenlijk. Ik ben echt een avocado fanaat namelijk. En die hummus past daar onwijs lekker bij. Bieten hummus is ietsje zoeter, lekker! Dit ontbijtje maakt het feestelijk door de croissant, want dat eet je meestal niet elke dag.

Feestelijk ontbijt

Tijdens de feestdagen, zoals Kerstmis, nieuwjaarsontbijt of met Pasen mag het allemaal wat feestelijker toch? Stiekem mag dat op een weekend dag of op een dag dat je wat meer tijd hebt natuurlijk ook. Ik vind het altijd erg leuk om het ontbijt er dan ook leuk uit te laten zien. Door de  kleurencombinatie ziet dit ontbijt er al meteen leuk uit en ja, mijn vriend was dan ook echt verrast. Niet alleen vanwege de lekkere kleurtjes, maar hij vond de smaken in dit ontbijt echt de BOM! Yas, dat effect wil ik bereiken!

Croissant met avocado en hummus www.jaimyskitchen.nl
Recept: croissant met bieten hummus en avocado

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten:

2 grote croissants
2 flinke eetlepels bieten hummus
1 avocado
tuinkers
citroensap

Bereiding:

 1. Snijd de croissants open en besmeer met de bieten hummus
 2. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Pel de schil er voorzichtig af en leg een halve avocado op een gladde plank met het smalle deel naar boven. Snijd nu voorzichtig sneetjes in de avocado van het brede, onderste deel naar boven, het smalste deel. Snijd niet helemaal in, zodat straks het bovenste deel vast zit en je van de rest een waaier kunt maken. Herhaal de sneetjes tot je van links naar rechts gewerkt hebt (of andersom).
 3. Duw nu voorzichtig op het onderste deel van de avocado naar de linker- of rechterzijde. Zo ontstaat een waaier. Sprenkel een beetje citroensap er overheen zodat de avocado niet verkleurd.
 4. Beleg elke croissant met een halve avocado en garneer met een beetje tuinkers.

Tip: gebruik je een houten plank? Voeg er een paar druppels olie aan doe, dan glijd de avocado beter!

Recept: Croissant met bieten hummus en avocado

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Fabienne, Enjoyyourownbeauty
  15 december 2017 at 20:44

  Dit klinkt als een heerlijk ontbijt! 🙂

  Liefs
  x

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.