Diner/ Herfst en winter recepten/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Parel couscous met pompoen en geitenkaas

Parelcouscous met pompoen en geitenkaas www.jaimyskitchen.nl

Dit gerecht met parel couscous kun je zowel koud als warm eten. Een heerlijk herfstig recept met pompoen, walnoten en geitenkaas.

Een herfstige maaltijd

Pompoen is natuurlijk een ingrediënt waar je dit seizoen echt niet omheen kunt. En daarom eet ik het graag op zoveel mogelijk manieren. Het past heerlijk bij de geitenkaas en walnoten in dit recept. Ook de lichtzure rode besjes zijn echt een toevoeging in het recept, ik raad je aan om dit zeker eens te proberen. Mocht je op zoek zijn naar nog meer inspiratie voor herfst maaltijden, neem dan eens een kijkje in de herfst seizoenskalender of 10 x herfst recepten blog. Daar vind je natuurlijk niet alleen recepten met pompoen, maar ook met andere typische herfst ingrediënten.

Snelle maaltijd op tafel

Deze maaltijd kun je binnen 25 minuten op tafel hebben staan. Dit is dan wel wanneer je blokjes pompoen gebruikt. Moet je die zelf snijden, dan tel daar nog maar eens een dikke 5 minuten bij op. Wat een werkje kan dit toch zijn hé. Maaaar, dan heb je ook wat!

Parelcouscous met pompoen en geitenkaas www.jaimyskitchen.nl
Parel couscous met pompoen en geitenkaas

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

200 gr parel  couscous
½ tl dille
50 gr geitenkaas
50 gr walnoten
3 takjes rode bessen
1 tl gerookt paprikapoeder
400 gr pompoen blokjes
50 gr rucola
een flinke snuf zout
olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Verdeel de pompoen blokjes over een bakplaat en verdeel hier een beetje olijfolie en het gerookt paprika over. Bak de pompoen blokjes ongeveer 20 minuten in de oven of tot deze gaar zijn.
  3. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen van de verpakking in bouillon. Giet af zodra de parel couscous gaar is. Voeg vervolgens ongeveer een eetlepel olijfolie en een theelepel dille toe. meng goed.
  4. Hak de walnoten grof.
  5. Verdeel de rucola over de borden. Meng de parel couscous met de pompoen en verdeel dit over de rucola. Strooi ook de rode bessen en gehakte walnoten er over. Verdeel als laatste ook de geitenkaas er overheen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.