Aziatisch/ Hoofdgerechten/ Salades/ Vis

Thaise Noodles met Garnalen en Mango

Thaise Garnalen Salade www.jaimyskitchen.nl

Dit recept is écht erg lekker, zo lekker had ik het zelf niet eens verwacht, haha! De saus van onder andere vissaus en munt maakt dit recept echt bijzonder. Het is een vrij lichte maaltijd door de toevoeging van rijst noodles en erg veel groenten. Toppertje!

In dit recept heb ik garnalen toegevoegd, maar wil je een dagje geen vis eten kun je ook bijvoorbeeld tofu toevoegen. Ook kip kan erg lekker zijn, ondanks dat er vissaus in de saus zit. Met garnalen is dit recept wel echt een traktatie hoor! Jullie weten vast wel dat ik erg houd van Aziatische gerechten en dit is wat mij betreft een gerecht om vaker te maken.

Thaise Noodles met Garnalen en Mango

Print Recipe
Serves: 2 personen Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 1 wortel
  • 150 gr rijstnoodles
  • 0,5 komkommer
  • 4 lente uien
  • 1 mango
  • 250 gr garnalen
  • half bosje munt
  • Saus:
  • 3 el vissaus
  • 2 el azijn
  • 1 tl suiker
  • chili poeder
  • 1 teen knoflook
  • 2 el water
  • sap van halve limoen

Instructions

1

Bereid de rijstnoodles volgens de verpakking en spoel af met koud water.

2

Maak slierten van de wortel en snijd de komkommer in reepjes. Ook de lente uien snijd je in de lente een paar keer doormidden. Snijd blokjes van de mango.

3

Meng de ingrediënten van de saus in een pannetje. Het teentje knoflook kun je halveren en erbij voegen. Zet dit pannetje op het vuur en laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen. Zet dan het vuur uit.

4

Roerbak de wortel en lente ui ongeveer 3 minuten, voeg dan de garnalen toe en na weer 2 minuten de rijstnoodles. Verwijder de knoflook en voeg de saus aan je roerbak toe en laat dit ongeveer 3 minuten pruttelen.

5

Hak de munt in reepjes.

6

Zet het vuur uit en voeg dan de komkommer, munt en mango toe aan het gerecht. Klaar om op te dienen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply