Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Zwarte Bonen Burger

Dit recept stond als een tijdje op mijn lijstje om te koken. En dan vooral op een gezonde manier, zonder een broodje erbij maar het lekker veel groenten. Deze bonenburger is echt een aanrader wanneer je een dagje zonder vlees wilt eten, even gezond! Mijn vriend at er trouwens wel een broodje bij, dan heb je meer een burger. Kijk je mee naar het recept?

Het recept zoals ik deze gemaakt heb, is helemaal veganistisch. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk yoghurt vervangen door soja yoghurt. Eet jij niet veganistisch? Dan is Parmezaanse kaas door de burger ook erg lekker. En natuurlijk een beetje geschaafd bovenop. Daarnaast is dit recept lekker koolhydraatarm en helemaal zomerproof!

Ingrediënten voor 5 bonenburgers:

– 1 blikje zwarte bonen
– 3 eetlepels gehakte zongedroogde tomaat
– 2 teentjes knoflook
– 1 kleine rode ui
– 3 eetlepels zwarte olijven
– 5 eetlepels paneermeel
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– peper en zout

Voor erbij:
– gegrilde courgette
– cherrytomaatjes
– komkommer
– pijnboompitjes
– olijven ter garnering
– (soja) yoghurt met munt saus, op smaak gebracht met peper en zout

Zwarte Bonen Burger

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Je kunt de burgers ook in de pan maken, dan sla je deze stap over.
  2. Het makkelijkst is om alle ingrediënten van de burger in de keukenmachine te doen. Zorg dat je een grof mengsel krijgt. Geen keukenmachine? Prak dan de bonen klein en hak de andere ingrediënten klein.
  3. Je hebt nu een mengsel waar je burgers van gaat maken. Elke burger maak je af met een laagje paneermeel aan beide kanten.
  4. Nu mogen de burger voor ongeveer 20 minuten in de oven, waarbij je ze tussendoor omkeert. Je kunt ze ook in de pan bakken, maar dat is iets lastiger, omdat ze niet heel stevig zijn. Voorzichtig omdraaien dus!
  5. Gril onder tussen de courgette, halveer de tomaat en snij plakje van de komkommer.
  6. Het sausje maar je eenvoudig door munt in de vijzel fijn te maken of zeer fijn te hakken. Voeg hier de yoghurt aan toe en breng op smaak met peper en zout.
  7. En dan kun je de burger serveren met de lekkere pijnboompitjes.

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Charelle
    8 juni 2016 at 08:50

    Oh dit lijkt me heerlijk! Heb het recept meteen opgeslagen, ik ben echt fan van zwarte bonen haha!

    • Reply
      admin
      20 juni 2016 at 17:08

      Chatelle, heb je het al geprobeerd?
      Ben benieuwd 😉

  • Reply
    Marilena
    5 juli 2016 at 19:30

    De smaak was heerlijk! Maar de textuur was helemaal niet burger-achtig. Ik kon er onmogelijk een burger van maken haha
    Misschien lag het aan dat ik geen paneermeel door het burgermengsel heb gedaan. Het werd me niet helemaal duidelijk uit het recept of dit erdoor moest én erop of alleen erop.

    • Reply
      admin
      6 juli 2016 at 20:08

      Hi Marilena,
      Wat vervelend dat het niet duidelijk was. Misschien moet ik het wat duidelijker vermelden.
      Het is inderdaad zo dat wanneer het mengsel te nat is, je het paneermeel toe moet voegen. Dan wordt het een betere consistentie.

      Gelukkig was de smaak goed!

    Leave a Reply