Bijgerechten/ Salades/ Vega & Vegan

Recept: Pico de Gallo

Pico de Gallo; een klassiek Mexicaans bijgerecht. Het is heerlijk bij tortilla chips, fajita’s of quesadilla’s. Ontzettend gemakkelijk om te bereiden, dus de volgende keer moet je het maar eens proberen. Persoonlijk houd ik niet van koriander, de zepige smaak is niet echt mijn favoriet. Toch, in de juiste mate vind ik het in dit recept goed te doen, mits het geen enorm sterke koriander is. Wist je trouwens dat er allerlei theorieën zijn over de smaak van koriander? Zo zouden je genen bepalen of je koriander lekker vindt of niet. Echter, je kunt het leren eten en aromatische smaken waarderen. I’m trying!

Ingrediënten:

– drie handjes met cherrytomaatjes
– 1 jalapeño peper
– 1 witte ui
– een half bosje koriander
– een halve limoen
– een snufje zout en peper

Er zijn ook recepten waarbij rode ui gebruikt wordt, knoflook, groene paprika of groene pepers in plaats van jalapeño peper.

pico de gallo

Hoe maak je het?

  1. Snij de cherrytomaatjes in vieren voor lekker kleine stukjes tomaat.
  2. Snipper het uitje fijn en hak de jalapeño peper in kleine stukjes. Voeg het daarna samen met de tomaat.
  3. Ik vind het lekker als de koriander erg fijn gehakt is, maar je zou het ook wat grover kunnen hakken.
  4. Voeg de koriander rest van de ingrediënten en maak af met limoensap en een snufje zout.
  5. Klaar is je Mexicaanse bijgerecht!

Liefs Jaimy

Facebook

Facebook

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Recept: Fish Taco's | Jaimyskitchen.nl
    1 oktober 2015 at 07:01

    […] Pico de Gallo zie recept: pico de gallo […]

  • Leave a Reply