Ontbijt/ Zoet

Carrot Cake Overnight Oats

Overnight Oats, de naam zegt het al: Havermout die je een nachtje moet laten staan. Eerder schreef ik al over Overnight Oats, maar vandaag laat ik jullie een nieuwe favoriet zien. Carrot Cake is toch onwijs lekker?! Waarom dan niet als ontbijt? In dit recept laat ik zien hoe je dat een een makkelijke manier maakt.

Ontbijt is echt elke dag een feestje voor mij. Ik vind het enorm fijn om in de ochtend de tijd te nemen om lekker te eten en sta dan ook extra vroeg op hiervoor. Havermout duurt niet lang om te maken, sterker nog, je maakt het de dag van te voren. Dus op dagen dat ik wel even wat langer in bed wil blijven liggen, is dit echt een topontbijt. Je haalt het gewoon uit de koelkast en kunt meteen eten!

Carrot Cake Overnight Oats

Print Recipe
Serves: 1 persoon Cooking Time: 5 minuten + 1 nachtje

Ingredients

  • 40 gr havermout
  • 70 ml amandelmelk
  • 30 gr geraspte wortel
  • 1 tl vanille extract
  • 20 gr rozijnen
  • 30 gr walnoten gehakt
  • 0,5 tl kaneel, 1 tl chiazaad

Instructions

1

De bereiding is het makkelijkst. Meng alle ingrediënten, behalve de dadelstroop, agave of honing, in een kom en zorg ervoor dat de havermout nat genoeg is. De havermout zal alle melk opnemen gedurende de nacht.

2

Als alles gemengd is, dan mag het kommetje een nachtje in de koelkast. Een goed uur zou eventueel ook mogelijk zijn.

3

De volgende ochtend is je kom met carport cake overnight oats klaar! Maar af met eventueel een zoetstof en smakelijk eten!

Notes

Optioneel: dadelstroop, agave siroop of honing is erg lekker om de carport cake Overnight Oats iets zoeter te maken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply