Kerst Recept: Nougatine & Sweet Mango rijst dessert
Kerst Recept: Nougatine & Sweet Mango rijst dessert
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 250 gram jasmijnrijst
- 600 ml water
- 1 blikje kokosmelk van ons 350 ml
- 2 vanille stokje
- 1 el steng citroengras
- 2 citroenen, rasp en sap
- 1 limoen, rasp en sap
- 4 limoenblaadjes (optioneel)
- 2 plakjes gember
- 200 ml room
- 100 gram poedersuiker
- 2 mango's
- 4 el nougatine
Een lekker dessert met rijst, mango en nougatine.
Wat is nougatine?
Nougatine is karamel met hazelnoot en vind ik heerlijk in combinatie met fruit. Dit moest natuurlijk in een recept verwerkt worden. Ik koos voor een rijstepap met mango, een heerlijk dessert. Zal ik een geheim vertellen? Ik vind het nog lekkerder als ontbijt.
Bereiding
Stap 1
Zet een pannetje op met daarin de jasmijnrijst, het water en kokosmelk. Voeg hier de volgende ingrediënten aan toe: gember, citroensap en rasp, limoensap en rasp, citroengras, limoenblaadjes en het merg van het vanillestokje.
Stap 2
Breng dit heel zachtjes aan de kook, maar hou dit goed in de gaten. De rijst moet zacht zijn, maar niet té zacht. Wanneer het vocht opgenomen is door de rijst en de korrel de juiste zachtheid heeft, neem je het pannetje met de rijst van het vuur. Laat de rijst goed afkoelen.
Stap 3
In de tussentijd snij je van 1 mango mooie kleine blokjes en van de andere mango maak je een puree. Klok de slagroom stevig, maar niet tot slagroom.
Stap 4
Wanneer de rijst afgekoeld is voeg je de room, poedersuiker en zweetpoeder aan de rijst toe. Meng dit goed en pas de smaak waar nodig aan met poedersuiker. Serveer de rijst in een klein glaasje, daarop de mango puree, de mango stukjes en om het af te maken wat strooi je wat Nougatine er over.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link