Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bananen brood muffins met kokos

Bananen brood muffins met kokos

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr rijpe banaan +1 banaan
  • 2 tl dadel stroop (of agave/honing)
  • 3 tl kokosolie (gesmolten)
  • 1 tl vanille extract
  • 225 gr speltmeel of volkoren tarwemeel
  • 0.5 zakje bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 3 el kokosraso
  • een snuf zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Laatst wilde ik bananen brood maken, maar zag ik een muffin vorm liggen. Dus, ik kreeg het idee om lekkere bananen brood muffins te maken als gezond tussendoortje! Natuurlijk wilde ik er een twist aan geven, vandaar dat ik er kokos aan toe voegde. En oh, wat zijn ze lekker! 

Banaan & kokos muffins

De combinatie van zoete, rijpe bananen met kokos is onwijs lekker! Het is dus echt enorm belangrijk dat je bananen gebruikt die een beetje zwarte puntjes hebben op de schil. Dit betekend namelijk dat ze lekker rijp zijn en rijpe bananen zijn zoeter. Jammie! Dus, als je een trosje rijpe bananen hebt, dan zeker deze maken.

Snacken & bewaren

Ik vind deze muffins dus echt onwijs lekker als snack. Ok, of als ontbijt. Ineens een stuk of 9 muffins opeten in een paar dagen, dat zit er niet in. Het gezonde is er dan wel een beetje vanaf hé. Dus, ik vries de muffins per stuk in. De avond van te voren haal ik deze dan uit de vriezer en vervolgens eet ik de muffin, die dan volledig ontdooit is, als ontbijt of tussendoortje!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 175 graden.

Stap 2

Meng de droge ingrediënten: bakpoeder, kaneel, zout, kokosrasp en het meel.

Stap 3

Meng de natte ingrediënten: rijpe bananen, dadel stroop, kokosolie en vanille extract. Blend deze in een keukenmachine tot een geheel of prak alles samen.

Stap 4

Meng dat de droge en natte ingrediënten met elkaar.

Stap 5

Verdeel het mengsel over 8-9 muffin vormpjes. Gebruik je een muffin blik? Vet ze dan in of zet er papieren vormpjes in.

Stap 6

Bak de muffins in ongeveer 18-20 minuten of tot een prikker er droog uitkomt. Maak de kokosrasp eventueel af met een beetje extra kokosrasp.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet ontbijt hapjes & snacks tussendoortje bananenbrood muffins verjaardag bakrecepten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴