Rijstepap met kersen
Rijstepap met kersen
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 200 gr dessert rijst
- 1 l (soja) melk
- 2 el basterd suiker
- 1 el vanille aroma
- Snuf zout
Kersen compote:
- 1 pot kersen 350 gr
- 1 tl flinke maizena
Rijstepap is een heerlijk klassiek recept dat in mijn ogen zowel als dessert of ontbijt gegeten kan worden. Dit is mijn recept voor vanille rijstepap met zelfgemaakte kersen compote.
Hoe maak je zelf rijstepap?
Het is dus helemaal niet moeilijk om dit zelf te maken, je hebt gewoon de juiste rijst nodig. De rijst die je nodig hebt, is dessert rijst. Deze rijst wordt namelijk lekker zacht, zodat je de juiste textuur voor romige rijstepap krijgt. Verder is het erg lekker om de rijstepap op smaak te brengen met vanille en uiteraard met suiker. Het is namelijk wel een zoet recept, maar dat hoort erbij toch? Rijstepap is niet compleet zonder een heerlijke compote van fruit. Ik koos ervoor om een lekkere kersen compote te maken, die ontzettend snel klaar is. Eet deze warm over de rijstepap, mijn favoriet. En stiekem vind ik dit dus ook erg lekker als ontbijt!
Bereiding
Stap 1
Voeg de sojamelk in een pannetje samen met de basterd suiker. Verwarm op laag vuur. Voeg hierbij ook een snuf zout, vanille aroma en de dessert rijst. Laat dit ongeveer 12-14 minuten op laag vuur koken tot de rijst gaar en zacht is. Mocht je van iets meer bite houden, kook de rijst dan iets korter, ongeveer 12 minuten.
Stap 2
Maak de kersen compote door eerst de kersen van de siroop te scheiden. Vang de siroop op in een pannetje en verwarm op laag vuur. Neem een klein kommetje of glaasje en voeg hierbij een theelepel maizena en een beetje water. Roer goed door en voeg toe aan het pannetje met siroop. Verwarm goed door tot de saus dikker wordt. Voeg dan de kersen toe aan de saus.
Stap 3
Serveer de rijstepap met de kersen compote.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link