Merengue krans met chocolade
Merengue krans met chocolade
Bereidingstijd: 15 + 3 uur oven min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 2 el citroensap
- 5 eieren
- 150 gr fijne suiker
- 150 gr poedersuiker
- 1 el maizena
- 70 gr gesmolten pure chocolade
Toppings
- 200 ml slagroom
- 250 gr mascarpone
- mini stroopwafeltjes
- pure chocolade huisblaadjes
- marsepein kerstboompjes
- frambozen
- cacaopoeder
- zilveren balletjes
Benodigdheden:
- Bakpapier
- Saté prikker
Deze krans van zelfgemaakte merengues is toch wel echt de klapper van het Kerstdiner. Je kunt de krans versieren met toppings naar jouw smaak en ondanks dat de merengue lang in de oven moet, kost het maken niet veel tijd. Het is zeker makkelijker als dat je zou denken. Dit is toch een heerlijk spectaculair dessert tijdens de feestdagen?
Kerstkrans van merengue maken
Deze krans ziet er toch onwijs feestelijk uit?! Wauw, ik had niet verwacht dat ik dit zelf zou kunnen maken! Albert Heijn daagde mij uit om zelf merengue te maken en dan deze te versieren naar mijn eigen invulling. In het begin dacht ik dat dit echt onwijs moeilijk zou zijn, maar dat viel onwijs mee. Het enige is dat de merengue best lang in de oven moet, maar de moeilijkheidsgraad ligt zeker niet hoog!
Kerst dessert
Dit is natuurlijk een klapper als afsluiting van het Kerst diner of misschien we met Oud & Nieuw? Het fijne hieraan is dat je deze merengue makkelijk een dag van te voren kunt maken. Maak dan eerst de schuimpjes en voeg de slagroom en toppings pas toe net voordat je deze serveert. Uiteraard kun je afwisselend met toppings naar jouw smaak!
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 100 graden. Splits de eieren, zorg dat er geen eigeel in het eiwit terechtkomt. Gebruik alleen het eiwit en voeg dit in een grote kom. Zorg dat een kom en de gardes van de mixer helemaal schoon en vetvrij zijn. Voeg citroensap en suiker toe aan de eiwitten. Klop het eiwit met de mixer tot het eiwit stijf is. Zeef de poedersuiker en de maizena boven het schuim en spatel door elkaar.
Stap 2
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met 2 eetlepels 9 bergjes eiwitschuim op de bakplaat tot het eiwit op is. Plaats op elke merengue een theelepel gesmolten pure chocolade en meng met een date prikker. Bak de meringues 3 uur in het midden van de oven. Zet de oven uit en laat ze 2 uur afkoelen in de oven.
Stap 3
Klop de slagroom stijf en voeg halverwege ook de mascarpone toe.
Stap 4
Leg de meringues in een cirkel op de schaal. Schep de slagroom tussen de meringues. Verstuif een beetje cacaopoeder over de krans en versier met alle toppings.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link