Havermout ontbijt met speculaas en pepernoten

Bereidingstijd: 10 min.

Personen: 1


Ingrediënten

  • 1 zakje Quaker proteine havermout á 38 gram
  • 200 ml melk (rijst melk)
  • 1 banaan
  • 1 tl speculaas- en koek kruiden of kaneel
  • Honing, agave siroop of ahorn siroop naar smaak

Toppings:

  • Granola (ik gebruik mijn favo op het moment van Super Granola Absolutely Nuts)
  • Koek kruiden
  • Pepernoten
  • Fruit naar keuze (kiwi bes)

Dit ontbijtje staat helemaal in het teken van speculaas en pepernoten. Ontzettend lekker tijdens de herfst of als Sinterklaas recept. Dit is een heerlijk snel ontbijt recept, makkelijk te maken in de de ochtend, zodat je snel naar je werk kunt! 

Speculaas- en koek kruiden of kaneel

Deze kruiden kun je in de supermarkt kopen, maar indien je deze niet in huis hebt is dit gerecht ook ontzettend lekker met kaneel. Geen probleem dus, dat kun je ook gebruiken. Voeg het ruim toe, want het is een heerlijke combinatie met deze havermout en de banaan in het recept. Het geeft een lekker herfstig tintje aan je ontbijt.

Sinterklaas recept met pepernoten

Sinterklaas recepten hoeven niet alleen zoete snoepjes zijn. Het is ook ontzettend lekker om een aantal pepernoten in je ontbijt toe te voegen. Het is namelijk een knapperige toevoeging aan deze zachte en romige havermout. Top de havermout af met fruit naar keuze. Ik vond deze kiwi bessen in de supermarkt en probeerde ze voor de eerste keer. Deze kan ik zeker aanraden! Maar eigenlijk maakt het niet uit welk fruit je kiest; appel, peer of kiwi's zijn allemaal lekker hierbij. Ben je fan van rood fruit? Ook dat is erg lekker bij dit ontbijt recept.

Bereiding

Stap 1

Prak de banaan en meng met de melk in een pannetje. Verwarm dit kort en voeg de havermout toe.

Stap 2

Breng de havermout op smaak met speculaas- en koek kruiden en zoet dit naar smaak met bijvoorbeeld honing.

Stap 3

Maak het ontbijt recept af met toppings naar keus.

zoet banaan ontbijt havermout winter sinterklaas pepernoten speculaas granola herfst
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media