Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Mini red velvet cake met mascarpone topping

Mini red velvet cake met mascarpone topping

Bereidingstijd: 60 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 250 gr tarwebloem
  • 120 gr gezouten roomboter
  • 1 el cacaopoeder
  • 275 gr suiker
  • 230 ml karnemelk
  • 3 eieren
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl rode kleurstof
  • 1 tl vanille extract

Topping:

  • 125 gr roomkaas
  • 125 gr mascarpone
  • 70 gr zachte boter
  • 70 gr poedersuiker
  • frambozen
  • munt

Benodigdheden:

  • Bakpapier
  • 25 Springvorm cm

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Ik vier mijn verjaardag met jullie door het delen van mijn overheerlijke mini red velvet cake met een mascarpone topping en verse frambozen.

Hoe kun je beter je verjaardag vieren als met mini red velvet cake? Oh, wat een feestje. Vandaag word ik 29 jaar, maar het voelt eerder alsof er elk jaar een jaartje afgaat, of is dat wishful thinking?

Een red velvet cake of mini's zelf maken

Met dit recept kun je natuurlijk ook een hele Red Velvet Cake maken, maar ik vind van die kleine hapjes altijd erg gezellig, dus daar ben ik dan ook voor gegaan. Helemaal gezellig voor een feestje, een borrel of gewoon als weekend verwennerij. De rode kleur is een beetje een afleiding want het is een hele lichte chocoladecake. Niet te overheersend en met een heerlijke vanille smaak.

Een heerlijke topping

Je kunt de topping en het laagje in het midden mooi er tussen spuiten, maar heb je daar geen zin in of houd je net als ik van een beetje een rustieke look, smeer het dan gewoon! Meteen op eten, want deze kan smelten, zeker met dit warme weer. Smakelijk alvast!

Bereiding

Stap 1

Laat voor gebruik de ingrediënten op kamer temperatuur komen. Verwarm de oven op 175 graden.

Stap 2

Meng eerst de droge ingrediënten goed door. De rode kleurstof meng je in een klein kommetje met een theelepel karnemelk en het vanille extract.

Stap 3

Neem een kom en klop 125 gr zachte boter en de suiker met een mixer door elkaar, voeg dan de eieren toe en en als laatste de rode kleurstof. Hierna voeg je de karnemelk beetje bij beetje door. Als laatste meng je de droge ingrediënten door het mengsel.

Stap 4

Vet de springvorm in met boter of gebruik bakpapier. Voeg het mengsel hier aan toe en bak de cake in ongeveer 40 minuten af. Controleer tussendoor met een satéprikker. Wanneer deze glad uit de cake komt, is de cake gaar.

Stap 5

Meng de roomkaas, mascarpone en boter samen met de poedersuiker door met een spatel.

Stap 6

Wanneer de cake afgekoeld is snijd je er blokjes van. Elk blokje snijd je doormidden. Voeg een beetje topping tussen de laagjes en bovenop. Maak de Red Velvet Bites af met frambozen en munt op de top.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet cake nagerechten red velvet verjaardag topping chocolade cake red velvet cake bites cake & muffins bakrecepten

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴