Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Croissant krans met mascarpone en mango

Croissant krans met mascarpone en mango

Bereidingstijd: 35 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 blikjes croissant deeg
  • 1 mango
  • 2 kiwi gold
  • 150 gr mascarpone
  • 30 gr gesmolten boter

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze krans gemaakt van croissant deeg en ziet er lekker feestelijk uit. De vulling van romige mascarpone en zoete mango en kiwi is heel erg lekker!

Een makkelijke croissant krans maken

Het is echt heel makkelijk om de krans te maken. Dit komt natuurlijk mede doordat ik gebruik maak van kant-en-klaar croissant deeg. Je kunt natuurlijk ook zelf croissant deeg maken, maar dit is echt een stuk tijdrovender. Maar, kan wel natuurlijk. Ik ga voor de makkelijke weg en gebruik kant-en-klare plakjes. Niks mis mee toch? Verder is het echt vrij makkelijk om de krans te maken. Heb ik je al overtuigd om deze krans te maken.

De vulling

Voor de vulling heb ik als basis lekker zachte mascarpone gekozen. Daar kun je allerlei soorten fruit aan toevoegen. Zo is ananas ook erg lekker met mango of kun je voor rood fruit kiezen. Ik koos voor gele kiwi's en mango, maar kies het fruit naar jouw smaak. Ik heb zelf deze krans inmiddels ook gemaakt met een mix van rood fruit zoals blauwe bessen, frambozen en aardbeien en dat is ook een geweldige combinatie! Experimenteer dus lekker met de fruitsoorten in dit recept!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Schil de mango en snijd in blokjes. Schil ook de gele kiwi's en snijd in stukjes.

Stap 3

Scheur de driehoekjes van de croissants en leg deze in een rondje met de puntjes naar buiten.

Stap 4

Besmeer de binnenste rand van de cirkel met mascarpone. Verdeel hier de blokjes mango en gele kiwi overheen. Vouw de puntjes naar de binnenkant en vouw dicht. Besmeer de krans met gesmolten boter.

Stap 5

Bak de krans af in de oven in ongeveer 25 minuten tot de krans gaar en goudbruin is.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet ontbijt mango kiwi kerst

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴