Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zelfgemaakte granola met pompoen

Zelfgemaakte granola met pompoen

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 250 gr havermout
  • 200 gr pompoen
  • 40 gr pompoenpitten
  • 60 gr cashewnoten
  • 2 tl speculaas- en koekkruiden
  • 2 el kokosolie
  • 2 tl ahorn siroop
  • 1 tl vanille extract

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Granola is en blijft een heerlijk ingrediënt als ontbijt, toch? En in de herfst is het pompoenen seizoen, dus vond ik het tijd voor granola met pompoen! De granola is heerlijk gekruid met speculaas- en koekkruiden dus het is helemaal herfst proof! Voor meer inspiratie lees dan mijn inspiratie blogs herfst groenen of 10 x herfst recepten! :)

Pompoen granola met speculaas- en koekkruiden

Dit wordt in Amerika ook wel pumpkin spice genoemd en bij ons dus speculaas- en koekkruiden. Al verschilt de samenstelling van het kruidenmengsel wel vaak. Soms zit er gemberpoeder in verwerkt, soms steranijs maar in ieder geval altijd een flinke hoeveelheid kaneel! In deze granola gebruik ik pompoenpuree met dus een lekkere hoeveelheid van die kruiden. En als de granola dan in de oven staat, ruikt het hele huis naar herfst. Heerlijk is dit!

Recepten met pumpkin spice

Deze granola is natuurlijk heerlijk en mocht je geen genoeg krijgen van pumpkin spice, dan vind je misschien andere recepten die ik met pompoen maakte ook lekker. Zo maakte ik al eens pompoen en speculaas cake en ook een heerlijke drankjes, namelijk pumpkin spice latte met espresso en pumpkin spice chai latte. Heerlijke herfst recepten!

Bereiding

Stap 1

Schil de pompoen en snijd in blokjes. Kook deze blokjes pompoen in een laagje water gaar.

Stap 2

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 3

Gier de pompoen af en prak de pompoen tot een moes en voeg hierbij het vanille extract en ahornsiroop. Roer ook de speculaas- en koekkruiden doorheen.

Stap 4

Hak de cashewnoten grof.

Stap 5

Neem een bakplaat met bakpapier en verdeel de havermout hier overheen. Voeg ook de pompoenpitten en cashewnoten erbij. Meng nu het pompoen mengsel door de havermout, pitten en noten heen. Smelt de kokosolie en verdeel dit over de granola, dit gaat ervoor zorgen dat alles krokant wordt.

Stap 6

Verdeel over de bakplaat en bak af in ongeveer 15-20 minuten. Keer de granola goed om tussendoor.

Stap 7

Laat de granola afkoelen en serveer met bijvoorbeeld yoghurt en fruit.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet ontbijt pompoen granola herfst bakrecepten

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴