Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Zelfgemaakte cranberry compote

Zelfgemaakte cranberry compote

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 340 gr cranberries
  • 250 ml water
  • 175 gr suiker
  • ½ citroen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een basisrecept voor cranberry compote. Deze compote is makkelijk en snel om te maken en je kunt vervolgens alle kanten uit met de compote. Benieuwd wat je allemaal ermee kunt maken? Lees dan snel verder!

Een echte seizoen klassieker

Ja, echt wel! Cranberry's horen bij de kerstperiode als je het aan mij vraagt. Ik vind het in ieder geval een ingrediënt wat toch nog lastig te gebruiken is. Heb je bijvoorbeeld al eens een rauwe cranberry gegeten? Ik wel en dat kan ik je NIET aanraden, haha. Het is ontzettend bitter van smaak. Je moet ze dus wel goed weten te bereiden!

Cranberry compote

Het is een beetje over gewaaid uit Amerika maar de lepeltjesheide zoals we het in het Nederlands ook wel noemen is prima in een Nederlands klimaat te vinden. Het recept, moet ik eerlijk zeggen, is toch wel Amerikaans.

Recepten met cranberry

Ik ging de uitdaging aan en maakte zelf een cranberry compote. Nu was dit niet echt een uitdaging, want dit heb je eigenlijk behoorlijk snel gemaakt. Deze zelfgemaakte compote wordt vaak gegeten bij vlees, denk aan de Ikea Zweedse gehaktballetjes bijvoorbeeld. Je zou de compote ook als jam kunnen eten. Ik maakte nog twee recepten met mijn zelfgemaakte cranberry compote. Zo combineerde ik het samen met crostini's met brie, een heerlijke smaak combinatie. Ook maakte ik knapperige filodeeg rolletjes met feta kaas en de compote, ook erg lekker!

Bereiding

Stap 1

Was de cranberries met water.

Stap 2

Voeg 250 ml water toe aan een pannetje en voeg hierbij de suiker. Voeg vervolgens ook de cranberry's hierbij.

Stap 3

Laat dit ongeveer 10 minuten sudderen. In die tijd zullen de cranberry's kapot springen, dat is de bedoeling! Kijk in de tussentijd of alle cranberry gesprongen zijn en prak de anders een beetje indien dit nodig is.

Stap 4

Langzaam zal de compote dikker worden, doordat de suiker indikt. Knijp als laatste de halve citroen uit boven de compote en meng goed door.

Stap 5

Tip: bewaar de compote in een luchtdicht potje in de koelkast voor ongeveer een paar weekjes. Zorg dan wel dat je een hele schone pot gebruikt.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet bijgerechten cranberry winter kerst diner compote herfst

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴