Deel dit recept

Social media

Vegan scones met blauwe bessen

Bereidingstijd: 25 min.

Personen: 12


Ingrediënten

  • 300 gr bloem
  • 60 gr suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 60 gr koude Flora Plant
  • 150 ml -200 kokosmelk
  • 1 el geraspte kokos
  • een snuf zout
  • 100 gr blauwe bessen
  • Voor het glazuur
  • 100 gr poedersuiker
  • 2 el -3 kokosmk

Scones zijn typisch Engelse lekkernijen voor bij een kop thee. Deze plantaardige scones zijn gevuld met blauwe bessen en kokos, een heerlijke combinatie.

Plantaardige boter

Scones bevatten boter, maar met Flora Plant kun je gemakkelijk plantaardige scones maken. Flora Plant is een 100% plant based boter, met dezelfde lekkere smaak en structuur van roomboter. De romige smaak die absoluut bij scones hoort, hoef je dus helemaal niet te missen in deze plantaardige variant. Je hebt dus echt geen dierlijke zuivel nodig! Dit is een stuk beter voor onze planeet, omdat de CO2-uitstoot van Flora Plant 50% lager dan die van roomboter is. Ze zijn hier echt heel gepassioneerd over, waar ik heel blij van wordt. Jij ook? Lees dan hier zeker een beetje meer over duurzaamheid en klimaatimpact van Flora Plant.

Scones met blauwe bessen en kokos

Deze scones zijn gemaakt met kokosmelk en in het beslag is ook kokosrasp verwerkt. Dat smaakt hartstikke lekker bij de blauwe bessen. De scones krijgen een beetje glazuur erop en zijn zo perfect. Scones worden traditioneel geserveerd met clotted cream, een lichte slagroom en jam of lemon curd. Dit kun je dus ook bij deze scones serveren, maar zelf kies ik voor een beetje extra Flora Plant roomboter en jam.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Meng bloem, suiker, bakpoeder, geraspte kokos en zout in een kom en meng dit. Dit kun je ook in een keukenmachine doen.

Stap 3

Snijd de koude boter in stukjes en meng door het bloemmengsel tot er een kruimelig deeg is. Voeg ook de kokosmelk er doorheen.

Stap 4

Voeg op het laatst de blauwe bessen er doorheen en meng dit voorzichtig door het deeg.

Stap 5

Verpak het deeg in folie en laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.

Stap 6

Bebloem het werkblad en maak een plak van ongeveer 2 centimeter dik en neem een kommetje om rondjes uit te steken. Leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bak de scones in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Stap 7

Meng poedersuiker met een beetje kokosmelk en druppel over de scones zodra deze uit de oven komen.

zoet kokos vegan verjaardag blauwe bessen scones bakrecepten
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen