Gegrilde peer met kaneel yoghurt
Gegrilde peer met kaneel yoghurt
Bereidingstijd: 10 min.
-
Porties:
+
Ingrediënten
- 1 peer
- 4 el yoghurt, Griekse stijl
- een flinke snuf kaneel
- een snuf kardemom
- 2 el gehakte walnoten
- honing naar smaak
- olijfolie
- een aantal blaadjes munt
Dit recept voor gegrilde peer kan zowel gegeten worden als ontbijt of als nagerecht. De yoghurt is op smaak gebracht met kaneel en kardemom.
Gegrilde peer als ontbijt of nagerecht
Ik heb het op beide momenten gegeten, waarom niet!? De combinatie van peer en yoghurt kan eigenlijk altijd wel. Indien je dit als ontbijt wilt maken, zou er ook granola aan toegevoegd kunnen worden. Als nagerecht is dit recept perfect als afsluiter van de BBQ, omdat de peer dan even kort op de BBQ gelegd kan worden voor mooie grillstrepen. Het staat in ieder geval binnen 10 minuten op tafel, dus het is een snel en makkelijk recept.
Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!
Bereiding
Stap 1
Halveer de peer en snijd het klokhuis eruit. Wrijf in met een beetje olijfolie en grill de peer ongeveer 5 minuten in een grillpan tot er mooie grill strepen te zien zijn. De peer mag nog lekker beetgaar zijn.
Stap 2
Meng de yoghurt met kaneel en kardemom. Proef en pas aan naar eigen smaak.
Stap 3
Serveer de gegrilde peer met de yoghurt, gehakte walnoten, honing en een aantal blaadjes munt.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link