Lunch/ Ontbijt/ Vega & Vegan

Avocado Toast met gegrilde mais

Toast met gegrilde Mais www.jaimyskitchen.nl

Ontbijten met groenten? Dat kan! Mijn favoriet van het moment is vers zuurdesembrood met avocado, gegrilde mais en een salsa van peterselie, pistache en rode ui. Jammie, gezonde start van de dag.

Dit recept is ook in het kader van de Albert Heijn #5xmeergroentenchallenge, daar hoort ook een ontbijt recept bij! Vergis je trouwens niet, avocado is geen groente, maar een fruitsoort! Die telt dus mooi niet mee, maar is wel erg gezond om voede vetten binnen te krijgen. De ster is hier de mais, het liefst gegrild!

Heb je hier geen tijd voor? Bereid de mais de avond van te voren voor, deze kun je 2/3 dagen in de koelkast bewaren, dus dat is geen excuus! Je zou mais uit blik kunnen gebruiken, maar mijn advies is de maiskolf!

Avocado Toast met gegrilde mais

Print Recipe
Serves: 2 stuks Cooking Time: 20 minuten

Ingredients

  • 1 avocado
  • 1 maiskolf gekookt
  • 2 sneden zuurdesem brood
  • 1 rode ui
  • 5 gr peterselie
  • 1 el gehakte pistachenootjes
  • 20 gr feta kaas
  • Peper en zout
  • 1 el olijfolie

Instructions

1

Neem de maiskolf en gril deze in de pan zodat er goudbruine stukjes op de mais ontstaan.

2

Toast het brood en smeer op beide sneetjes een halve avocado.

3

Maak de salsa door de ui fijn te snipperen, de peterselie fijn te hakkdn en de gehakte pistachenootjes toe te voegen. Meng met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de mais van de kolf en voeg toe aan de toast met avocado. Maak af met de salsa en feta.

Notes

Tip: een maiskolf kun je in 10 minuten gaar koken of 30 minuten in zilverfolie met olie in de oven op 175 graden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply