Chocolade Rocky Road ijs zonder ijsmachine

Bereidingstijd: 20 min.

Personen: 4


Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl vanille aroma (of extract)
  • 25 gr mini marshmallows
  • 40 gr amandelen
  • 50 gr pure chocolade

Benodigdheden:

  • mixer
  • schaal die in de diepvries kan
  • diepvries

Stukjes pure chocolade, marshmallow en amandelen en dat allemaal in chocolade ijs? Dat klinkt behoorlijk goed toch?! In dit recept laat ik je zien hoe je zonder ijsmachine zelf Rocky Road ijs kunt maken.

Wat is Rocky Road?

Dit is gevulde chocolade met allerlei lekkers! Het hoofdingrediënt van Rocky Road is eigenlijk altijd marshmallow, als vulling van chocolade. Verder verschillen de ingrediënten van nootjes tot rozijnen of zelfs cruesli of koekjes. Laat je dus niet teveel leiden door de ingrediënten die ik koos, maar kies wat jij het lekkerst vindt of wat je nog in huis hebt. Vergeet alleen niet de marshmallows, dat is een must in Rocky Road.

IJs maken zonder ijsmachine

Het is dus helemaal niet moeilijk om thuis ijs te maken. Het enige wat je nodig hebt is een mixer om de slagroom te kloppen. En natuurlijk een vriezer om het mengsel lekker koud te laten worden ;). Het is dus helemaal niet moeilijk en dat laat ik je in dit recept zien.

Tip: verdubbel de hoeveelheden indien je met 1 vol blikje gecondenseerde melk wilt werken. Ik maakte twee soorten ijs met 1 blikje.

Bereiding

Stap 1

Voeg de slagroom en gecondenseerde melk in een kom. Gebruik de mixer en klopt de slagroom met gecondenseerde melk tot deze bijna helemaal stijf is. Je moet er nog net geen pieken van kunnen maken.

Stap 2

Hak de amandelen en de pure chocolade in grove stukken.

Stap 3

Meng de marshmallows, pure chocolade en amandelen door de gemixte slagroom. Spatel dit voorzichtig erdoorheen.

Stap 4

Voeg het volledige mengsel in een schaal en voeg vervolgens de schaal in de vriezer voor 8 uur.

Stap 5

Na 8 uur kun je bolletjes scheppen van het ijs!

zoet chocolade zelfgemaakt nagerechten ijs
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media