Caramel Bars
Caramel Bars
Bereidingstijd: 90 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 100 gr lichtbruine basterdsuiker
- 135 gr bloem
- 125 gr gemolten boter
- 75 gr boter
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 100 gr schenkstroop
- 200 gr pure chocolade
Hebben jullie soms ook zo'n enorme trek in zoetigheid?
Afgelopen vrijdag was het zover: ik had zin in iets zoets. Nu had ik ervoor kunnen kiezen om naar de supermarkt te rennen en het eerste pak koekjes dat op mijn pad kwam in mijn mandje te gooien, maar ik wilde écht iets lekkers. En dit wilde ik zelf maken!
Caramel bars recept
Daar zat ik dan op vrijdagmiddag het internet af te struinen op zoek naar een lekker recept. Na een half uurtje zoeken was ik eruit: ik ga voor caramel bars! Het meeste had ik gelukkig in huis, dus na een korte stop bij de supermarkt kon het bakken beginnen.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden.
Stap 2
We beginnen met het maken van de bodem. Neem een pannetje en smelt 125 gram boter. Een alternatief is de boter in een kommetje ongeveer 30 seconden in de magnetron te zetten. Let op, het bakje wordt heet!
Stap 3
Voeg de bloem en de basterdsuiker samen in een kom en meng dit door elkaar.
Stap 4
Wanneer de boter gesmolten is, mag je deze geleidelijk toevoegen aan je bloem-basterdsuiker mengsel. Doe dit geleidelijk want je wilt een kruimelig deeg dat niet te nat is. De boter moet een geheel maken van de ingrediënten, zonder dat het te vettig wordt. Is je deeg te nat, dan krijg je geen lekkere kruimelige bodem.
Stap 5
Bekleed je bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem. Maak het deeg glad met je vingers of een lepel.
Stap 6
De bodem mag nu 17 tot 20 minuten in de oven staan. Laat het goed afkoelen en houd de oven aan op 180 graden.
Stap 7
Terwijl de bodem afkoelt gaan we de vulling maken. Neem een steelpannetje en voeg de gecondenseerde melk, boter en schenkstroop samen.
Stap 8
Dit mengsel laat je ongeveer 10 minuten op laag vuur indikken. Blijf regelmatig roeren!
Stap 9
Na 10 minuten mag je het mengsel over de bodem verdelen en dit wederom 20 minuten op 180 graden in de oven afbakken. Hou de caramel goed in de gaten, deze mag niet te donker worden. We gaan voor goudbruin!
Stap 10
Wanneer de bodem met caramelvulling gaar is laat je het geheel wederom goed afkoelen. Ik zet het zelf even kort in de koelkast.
Stap 11
Ondertussen smelt je 200 gram pure chocolade au bain marie.
Stap 12
Wanneer de chocolade gesmolten is, giet je deze over de caramel en laat je het geheel minimaal een uur in de koelkast opstijven.
Stap 13
Na een uur zijn je mierzoete, maar verrukkelijke caramel bars klaar! Neem een kopje koffie erbij en geniet!
Veel bakplezier & smakelijk!
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link