Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Stoofpeertjes nagerecht met chocoladesaus

Stoofpeertjes nagerecht met chocoladesaus

Bereidingstijd: 10 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 12 stoofpeertjes
  • 100 gr amandelspijs
  • 100 gr chocolade (puur)
  • 50 ml slagroom

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit feestelijke recept voor Kerst van stoofpeertjes met amandel en chocoladesaus is erg lekker. Daarnaast is het een stress-vrij recept, omdat het erg goed voor te bereiden is!

Recept voor stoofpeertjes + alcoholvrije stoofpeertjes

Dit recept staat natuurlijk al langere tijd online op Jaimy’s Kitchen, een heerlijk basisrecept die niet mag ontbreken tijdens Kerstmis. Of, de dagen in de loop naar Kerst. Eerder deelde ik het recept voor Stoofpeertjes met port. Die kun je perfect gebruiken als basis voor dit recept. Echter, het kan ook zijn dat je alcoholvrije stoofpeertjes wilt maken. Dit kun je doen door druivensap (ik gebruik de Merlot druivensap van AH), met 30 gr suiker te mengen, een kaneelstokje en een steranijs. Stoof hier de peertjes in.

Stress-vrij Kerstrecept

Vaak heb je na het hele kerstdiner geen zin meer om nog lang in de keuken te staan voor het nagerecht, toch? Ik vind het dus perfect wanneer het dessert goed voorbereid kan worden, zodat het snel op tafel staat. En dat kan met dit recept. Het is slechts een kwestie van de chocoladesaus verwarmen, eventueel de peertjes nog eens warm maken en serveren! Simpel toch? En geloof me, dit recept gaat zeker in de smaak vallen, wij hebben er van gesmuld!

Bereiding

Stap 1

Bereid, indien nodig de stoofpeertjes.

Stap 2

Snijd de stoofpeertjes vanuit de onderkant in en verwijder het klokhuis. Zorg dat het peertje verder heel blijft tot aan het steeltje. Snijd indien nodig een stukje van de onderkant zodat de peertjes rechtop kunnen staan.

Stap 3

Draai 12 balletjes van het amandelspijs en stop tussen elk stoofpeertje een balletje spijs.

Stap 4

Verwarm de chocolade au-bain-marie en voeg de slaroom toe als de chocolade gesmolten is.

Stap 5

Serveer per persoon drie peertjes met amandelspijs en giet een beetje chocoladesaus er overheen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet chocolade winter kerst stoofpeertjes diner nagerechten herfst

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴