Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Yoghurt cake met rood fruit

Yoghurt cake met rood fruit

Bereidingstijd: 70 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 150 gr ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 175 gr fijne kristalsuiker
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 150 gr yoghurt
  • 3 el citroensap
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr rood fruit
  • extra boter om in te vetten

Benodigdheden:

  • cakevorm

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Wie jarig is trakteert! Vandaag ben ik 30 jaar geworden en daarom trakteer ik op een heerlijk cake recept. Steeds vaker probeer ik te bakken en daarom maakte ik deze keer een lekkere frisse cake met yoghurt en citroen. Daar moest nog wat extra's bij en ik koos voor rood fruit. De cake is lekker zoet en met een klein zuurtje, jammie! 

Cake met yoghurt en citroen

Cake is zoet, super lekker toch? Maar wist je ook dat het heerlijk is om een zure smaak toe te voegen? Dat doet de citroen, maar ook de yoghurt is een beetje zuur van smaak. Heerlijke combinatie is dit! Stiekem ben ik helemaal geen held in het bakken van cakes, maar ik leer steeds meer! En weetje, ik vind het onwijs leuk om te ontdekken met bakken. Dus, ik kan jullie dit recept absoluut aanraden, want ik heb er erg mijn best op gedaan!

Zondag bakdag

Ja, zondag is bakdag wordt vaak gezegd. En dus, maakte ik deze cake op zondag! En at ik hem ook op zondag, haha, die uitspraak klopt dus wel. Want als je lekker op zondag de dag start, dan is het toch te gek als je de geur van een vers gebakken cake door het huis hebt?

Mijn verjaardag

Yes, vandaag is de dag dat ik 30 jaar ben geworden. Oef, ik vond het het getal vorig jaar iets leuker. Toch beloofd het een heerlijk verjaardagsweekend te worden en net als vorig jaar vier ik dit met jullie door Eem zoet recept te delen. Vorig jaar waren dit trouwens Red Velvet bites!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 160 graden.

Stap 2

Meng suiker, vanille suiker en boter met de mixer tot een gladde massa. Voeg dan ook yoghurt, citroensap en eieren toe en meng nogmaals.

Stap 3

Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe en meng tot een egaal mengsel en schep op het laatst het rood fruit er door heen.

Stap 4

Vet de cakevorm in met boter en voeg het mengsel erin. Bak af in ongeveer 60 minuten. Controleer de cake door met een saté prikker erin te prikken. Wanneer deze schoon eruit komt is deze gaar.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet vanille citroen yoghurt cake hapjes & snacks rood fruit tussendoortje verjaardag blauwe bessen cake & muffins bakrecepten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴