Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Appelflap hapjes met appel en abrikoos

Appelflap hapjes met appel en abrikoos

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 appel
  • 80 gr gedroogde abrikoos blokjes
  • 1 el honing
  • 1 tl chai tea mix of kaneel
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 el geschaafde amanden

Benodigheden:

  • bakpapier

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze appelflapjes hebben een twist! Niet alleen de vorm is een beetje anders, maar in deze hapjes zit niet alleen appel, maar ook abrikoos

Appelflappen met appel, abrikoos en heerlijke kruiden

In deze flapjes kun je kruiden naar jouw smaak toevoegen. Kaneel is een heerlijk en klassieke combinatie bij appelflappen. Echter, ik kies voor chai tea mix. Dit is een kruidenmix van Green Gypsy Spices. In deze mix zit kaneel, gember, kardemom, peper en kruidnagel. Met de kruiden kun je dus een beetje spelen, maar kaneel is altijd goed!

Hartige variant van de flapjes

Mocht je nu ook -net als ik- erg van hartige hapjes houden, dan vind je misschien de bladerdeeg hapjes met brie en groene asperge ook erg lekker. Die waren mijn inspiratie om vervolgens ook een zoete variant van de hapjes te maken.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Voeg hierbij de blokjes abrikoos, chai tea kruiden of kaneel en 1 eetlepel honing. Meng goed door. Klop het eitje.

Stap 3

Neem nu de 6 plakjes bladerdeeg, verwijder het velletje plastic en leg op een vel bakpapier neer. Verdeel de appelvulling over de plakjes bladerdeeg van de ene punt aan de linkerbovenzijde naar de punt in de rechter onderzijde. Vouw vervolgens in het midden dicht.

Stap 4

Smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met het geklopte ei. Bak de flapjes nu af in ongeveer 15 minuten, maar kijk even goed of het bladerdeeg gaar is. Pas indien nodig de tijd aan.

Stap 5

Bak in de tussentijd het amandelschaafsel goudbruin in een droge pan. En verdeel dit over de appelflapjes zodra deze uit de oven komen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet appel abrikoos hapjes & snacks oud & nieuw tussendoortje bladerdeeg pasen appelflap bakrecepten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴