Smoothie met rode bessen

Bereidingstijd: 5 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 100 gr rode bes
  • 200 gr blauwe bes
  • 200 gr aardbei
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 100 ml yoghurt

Het seizoen van het zacht fruit is weer begonnen en daarom maak ik een smoothie met allemaal heerlijke bessen. In deze smoothie zitten aardbeien, rode bessen, blauwe bessen en frambozen!

Het seizoen van het zachte fruit

Als je aan mij vraagt wat mijn favoriete fruit is, dan antwoord ik: al het zachte fruit. Daarmee bedoel ik dus allerlei bessen. Denk aan rode bessen, frambozen, blauwe bessen. Maar ook aardbeien, bramen, I love them all. Het seizoen in Nederland begint ongeveer in mei. Die lekkere bessen haal ik bij mij uit de buurt, namelijk bij Berrybrothers. Dit bedrijf ligt in Limburg, Roggel en daar kom ik precies langs als ik naar mijn werk rijd. Daarnaast heb ik al meerdere leuke recept video's gemaakt met Berrybrothers.

Allemaal lekkere recepten met rode bessen

Het afgelopen jaar heb ik dus samen met Berrybrothers allemaal heerlijke recepten gemaakt met de rode bes in de hoofdrol. Ik ben benieuwd of je deze video's al eens tegen gekomen bent. Nieuwsgierig geworden naar de video's? Kijk dan eens op het YouTube kanaal van Berrybrothers! Ik hoop dat ik jou kan inspireren om meer rode bessen te eten, want deze is naast lekker ook nog eens heel gezond. Het bevat namelijk minder suikers dan de blauwe bes. Meer recepten met rode bessen? Kijk hier eens naar:

Bereiding

Stap 1

Was al het fruit grondig.

Stap 2

Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd in stukjes. Voeg deze alvast in de blender. Voeg het sinaasappelsap en yoghurt erbij.

Stap 3

Voeg vervolgens al het fruit erin en blend tot een gladde smoothie.

Stap 4

Garneer eventueel met een aantal rode besjes.

zoet frambozen smoothies & drankjes aardbeien blauwe bessen rode bessen
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media