Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Makkelijke cinnamon rolls (kaneelbroodjes)

Makkelijke cinnamon rolls (kaneelbroodjes)

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 rol super croissants deeg
  • 30 gr boter
  • 2 el bruine suiker
  • 2 tl kaneel

Suiker glazuur:

  • 6 el poedersuiker
  • een paar druppels water

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Cinnamon rolls  zijn eigenlijk gewoon hetzelfde als Hollandse kaneelbroodjes toch?! Dit is een makkelijke variant, gemaakt met kant-en-klaar croissant deeg. Met dit recept staan ze supersnel op tafel!

Kaneelbroodjes zijn makkelijk om te maken!

Indien je natuurlijk voor de optie kiest om croissant deeg te gebruiken, zoals ik deed. Deeg maken is niet helemaal mijn ding, dus ik doe het niet echt vaak. Daarom heb ik gekozen om deze cinnamon rolls met kant-en-klaar deeg te maken. Zo heb je deze zoete traktaties snel op tafel staan. Ik maakte ze voordat bezoek kwam en daarna smikkelden we van de broodjes!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor. Voor de temperatuur kun je het beste op de verpakking van het croissant deeg kijken, dan weet je zeker dat het klopt. In mijn geval is dit 200 graden.

Stap 2

Smelt de boter en voeg vervolgens het kaneel toe aan de boter. Meng goed.

Stap 3

Rol het croissant deeg uit en maak de stippellijn een beetje dichter, zodat de stipjes niet meer te zien zijn.

Stap 4

Verdeel de kaneel boter over het croissant deeg. Strooi hier de suiker overheen en rol het deeg nu tot een grote rol. Snijd vervolgens plakjes van deze rol, ongeveer 8 stuks. Dit kan een beetje verschillen aan de grootte van het deeg.

Stap 5

Leg de rolletjes nu op een bakplaat en bak de kaneelbroodjes af in ongeveer 10-14 minuten of tot de rolletjes gaar en goudbruin zijn!

Stap 6

Maak tijdens de oventijd het suiker glazuur door een paar druppels water bij het poedersuiker te mengen. Wees voorzichtig, je hebt echt maar een paar druppels nodig! Verdeel het glazuur over de kaneelbroodjes als ze een beetje afgekoeld zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet tussendoortje pasen kaneelbroodjes cinnamon rolls bakrecepten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴