Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Granola ontbijttaart met tropisch fruit

Granola ontbijttaart met tropisch fruit

Bereidingstijd: 140 min.

Personen:


Ingrediënten

 • 1 citroen, sap en rasp
 • 800 g Alpro plantaardige variatie op kwark No Sugars
 • 250 g mangoblokjes (diepvries)
 • 250 g passievrucht (diepvries)
 • 100 g ongebrande gemengde noten
 • 50 g havervlokken
 • 8 g agar agar
 • 2 el kokosolie
 • 2 tl agave siroop
 • 1 mespunt zout
 • Benodigdheden
 • Keukenmachine of blender
 • 1 springvorm van 8 cm

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Wat is nou een betere manier om de dag te beginnen dan met een stukje ontbijttaart? Dit ontbijtje is ook nog eens helemaal vegan en gemaakt met plantaardige variatie op kwark zonder suikers.

Ontbijten met taart

Halllooooo, wat een feest! Want wie wilt nu niet zó de dag beginnen? Ik wordt helemaal vrolijk van het frisse gele kleurtje van de mango en passievrucht. Daarnaast is dit taartje helemaal plantaardig, doordat het met de plantaardige variant op kwark gemaakt is van Alpro. Lekker toch?

Bereiding

Stap 1

Haal de mango- en passievruchtblokjes uit de vriezer en laat ze langzaam ontdooien.

Stap 2

Begin met het maken van de bodem. Hak de noten fijn, voeg hier de havervlokken en een mespunt zout aan toe. Verhit kokosolie in een koekenpan en roerbak hier de zelfgemaakte granola in, dit duurt ongeveer 5 minuten. Verdeel de granola over de springvorm en zet deze op het aanrecht om af te koelen.

Stap 3

Voor de mango-passievrucht plantaardige variatie op kwark laag, doe ¾ van de mangoblokjes, wanneer deze ontdooid zijn, samen met 300 milliliter Alpro plantaardige variatie op kwark en 1 theelepel agavesiroop, in een keukenmachine of blender en blend tot een gladde saus. Zet het mangomengsel apart. Zet de overgebleven mangoblokjes in de koelkast, deze zijn voor de garnering.

Stap 4

Doe ¾ van de passievrucht in een steelpan, breng aan de kook en voeg hier de helft van de agar agar aan toe. Laat het geheel 2 minuten doorkoken terwijl je af en toe roert. Zet de warmtebron uit en voeg een klein beetje van het mangomengsel toe aan de steelpan, roer goed door en meng vervolgens de rest van het mangomengsel erdoor. Verdeel het mango-passievruchtmengsel over de springvorm.

Stap 5

Spoel de steelpan om en zet 300 gram Alpro plantaardige variatie op kwark klaar op het aanrecht. Doe citroensap en -rasp in de steelpan en breng aan de kook, voeg hier de overgebleven helft van de agar agar aan toe. Laat het geheel 2 minuten doorkoken terwijl je af en toe roert. Zet de warmtebron uit, voeg een klein beetje van de Alpro plantaardige variatie op kwark toe, roer goed door en meng vervolgens de rest van de Alpro plantaardige variatie op kwark erdoor. Verdeel het citroenmengsel over de springvorm op de mango-passievrucht laag.

Stap 6

Plaats de ontbijttaart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Je kunt de taart ook een dag van tevoren maken en deze 24 uur in de koelkast bewaren.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet ontbijt mango taart passievrucht bakrecepten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴