Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Carrot cake ontbijt muffins

Carrot cake ontbijt muffins

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 90 gr volkoren boekweitmeel
  • 90 gr amandelmeel
  • 1 zakje bakpoeder (6 gr)
  • 1 grote banaan
  • 130 gr geraspte wortel
  • 2 eieren
  • 1.5 tl kokosolie (of zonnebloemolie)
  • 1 el honing
  • 100 ml (haver)melk
  • 1.5 tl kaneel
  • 30 gr pompoenpitten
  • 40 gr witte rozijnen

Benodigdheden:

  • een muffin vorm

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Ontbijtjes mogen soms wel wat spannender! Ik heb niet altijd zin in mijn bakje havermout, dus ik maakte deze gezonde variant van muffins, perfect als ontbijt met een beetje groente erin verstopt.

Gezonde ontbijt muffins

Geloof je het niet? Nou deze muffins bevatten 130 calorieën per stuk, dus dat is niet echt veel toch!? Ik eet als ontbijt 1 muffin met daarbij een beetje soja yoghurt om de muffin in de dippen. Soms eet ik er dan nog een stuk fruit zoals een appel bij. Ontzettend lekker en iets waar ik me echt op verheug in de ochtend. De muffins bevatten een kleine portie groenten en de wortels zijn natuurlijk lekker zoet!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Neem twee kommen en vul in de eerste kom de droge ingrediënten. Dit zijn dus het boekweitmeel, amandelmeel, bakpoeder en het kaneel. Voeg in een andere kom de natte ingrediënten. Prak hiervoor eerst de banaan, voeg daarbij de eieren en meng goed. Smelt de kokosolie en voeg dit samen met de honing erbij. Meng als laatste de geraspte wortel er doorheen.

Stap 3

Meng nu de natte en droge ingrediënten door elkaar en voeg (haver) melk er aan toe om het mengel iets dunner te maken. Doe dit op gevoel, maar dit zal ongeveer 100 ml zijn. Meng als laatste de pompoenpitten en rozijnen er doorheen. Houd een beetje van de pompoenpitten over voor de topping.

Stap 4

Afhankelijk van de muffin vorm die je gebruikt, vet je deze in. Ik gebruik een siliconen vorm en daarbij is dat niet nodig. Dit is ook niet nodig bij papieren vormpjes, maar wel bij een muffin blik. Vul met het mengsel en voeg de laatste pompoenpitten er overheen.

Stap 5

Bak de muffins af in ongeveer 17-20 graden of tot deze gaar zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet wortel ontbijt tussendoortje carrot cake muffins verjaardag cake & muffins bakrecepten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴