Diner/ Hoofdgerechten/ Pizza/ Vega & Vegan

Recept: Zelfgemaakte vegetarische pizza met courgette

Recept zelfgemaakte vegetarische pizza courgette www.jaimyskitchen.nl

Pizza’s zelf maken is helemaal niet moeilijk en ik kan je echt aanraden om dit eens te doen! In dit recept maakte ik dus zelf pizzadeeg. De toppings zijn vegetarisch en bestaan uit courgette, mozzarella en olijven. Een heerlijke combinatie!

Zelf pizzadeeg maken

Tsja, helemaal niet moeilijk! Je moet gewoon even geduld hebben, want het deeg moet rijzen. Dat is eigenlijk het enige. Maar ben je een dagje thuis, bijvoorbeeld in het weekend, dan is dit echt de moeite waard. Ik bedoel… dit is toch weekend food?! En mocht je nu geen zin hebben om het deeg zelf te maken, dan kun je uiteraard ook kant-en-klaar deeg of een kant-en-klare bodem kopen en inspiratie halen uit de toppings!

Recept zelfgemaakte vegetarische pizza courgette www.jaimyskitchen.nl
Recept: Zelfgemaakte vegetarische pizza met courgette

Hoeveelheid: 2 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten + 2 uur rijzen

Ingrediënten:

1 bol mozzarella
6 el tomaten passata
2 tl gedroogde oregano
3 handjes geraspte kaas
70 gr kalamata olijven
½ rode paprika
½ courgette
een beetje olijfolie

Pizzadeeg:
250 gr bloem voor pizzadeeg
7 gr droge gist
150 ml lauw warm water
1 tl suiker
een flinke snuf zout
1 el extra virgin olijfolie

OF

2 kant-en-klare pizza bodems / deeg

Bereiding:

  1. Maak eerst het deeg. Los de gist en suiker op in een kommetje met lauw warm water.
  2. Voeg de bloem in een kom en maak een kuiltje. Strooi hier het zout overheen. Giet de opgeloste gist en suiker met het water in de kuil en voeg de olijfolie erin toe. Meng eerst alle ingrediënten met een vork en meng vervolgens met deeghaken in een KitchenAid of kneed 15 minuten met de hand.
  3. Vet een kom in met olie, maak een bal van het deeg en voeg in de kom. Dek af met een vochtige theedoek en laat 2 uur op kamer temperatuur rijzen.
  4. Verwarm de oven op 220 graden boven- en onderwarmte.
  5. Snijd de paprika in kleine stukjes en de courgette in plakjes. Snijd de olijven in ringen of laat deze heel.
  6. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol met een deegroller uit tot ronde pizza’s. Verdeel de tomaten passata over de bodems, strooi een beetje oregano er overheen. Strooi de geraspte kaas over de tomatensaus en scheur de mozzarella en verdeel dit over de pizza’s. Verdeel ook de paprika, courgette en olijven over de pizza.
  7. Bak de pizza’s af in ongeveer 10-12 minuten in de oven en bestrijk de randen met een beetje olijfolie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.