Aziatisch/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Vegetarische Aubergine Curry

Deze curry is tot stand gekomen toen ik voor mezelf moest koken. Zin om uit te pakken had ik dus niet, het moest niet te ingewikkeld worden en niet te lang duren. Nu had ik ook voor de makkelijke weg kunnen kiezen en een patatje gaan halen, maar daar houd ik niet zo van. Dus, ik keek in de koelkast naar wat er allemaal nog was: gewelde kikkererwten, aubergine, tomaat en spinazie… Dat wordt dus een curry!

Ingrediënten:

– twee handjes vol met gewelde en gekookte kikkererwten – of een blikje
– 1 sjalotje of klein uitje
– 1 teentje knoflook
– 1/2 theelepel garam masala
– 1/2 theelepel gemalen komijn
– 1/2 theelepel gemalen korianderzaad
– 1/2 theelepel mosterdzaad
– een snufje zout
– een mespuntje chili poeder
– 2/3 tomaten
– 1 aubergine
– twee handjes spinazie
– een beetje feta kaas
– plantaardige olie

Hoe maak je het?

  1. Snipper het uitje en bak deze in een scheutje plantaardige olie totdat ze glazig zijn. Rasp er dan een teentje knoflook bij en voeg de mosterdzaad toe. Laat dit even 30 seconden bakken en voeg dan de overige kruiden toe; de garam masala, komijn, korianderzaad, zout en chilipoeder toe. bak dit nog 30 seconden mee en voeg dan de kikkererwten toe.
  2. Schep even goed kom en voeg dan de tomaten, gehakt in blokjes toe. Snij de aubergine ook in blokjes en voeg deze toe, met eventueel een scheutje water. Laat de aubergine sudderen en langzaam gaar worden.
  3. Na ongeveer 15 minuten zal de aubergine gaar zijn, voeg dan de spinazie toe en schep deze er goed door. Zet het vuur dan uit, zodat de spinazie niet te zacht wordt.
  4. Schep in een bord en strooi er wat gebrokkelde feta kaas over heen; eet smakelijk!

Aubergine curry met kikkererwten, tomaat, spinazie, feta, garam masalaLiefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply