Aziatisch/ Curry/ Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Sambal Goreng Telor – Indonesische pittige eieren!

Recept sambal goreng telor pittige eieren www.jaimyskitchen.nl

Dit Indonesische recept voor pittige eieren, leerde ik maken tijdens één van mijn vakanties naar Indonesië. Het gerecht wordt Sambal goreng telor genoemd en is een ontzettend lekker gerecht, dat ook nog eens vrij snel gemaakt is!

Vegetarisch recept voor Sambal goreng telor

Dit is dus een vegetarisch recept. In sommige recepten voor deze pittige eieren wordt ook wel trassi gebruikt. Dit is een garnalenpasta. Mocht je dit in huis hebben, dan kun je daar een klein beetje van toevoegen, maar in mijn recept laat ik dit ingrediënt achterwege. De tomatensaus wordt lekker pittig gemaakt met sambal, maar je kunt dit natuurlijk aanpassen naar je eigen smaak. Proef daarom goed tussendoor en pas de hoeveelheid sambal die je toevoegt aan naar jouw eigen smaak.

Recept sambal goreng telor pittige eieren www.jaimyskitchen.nl
Recept: Sambal Goreng Telor – Indonesische pittige eieren

Hoeveelheid: 2-3 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

6 eieren
3 tomaten
1 tl sambal
3 cm gember
2 rode uien
3 teentjes knoflook
100 ml kokosmelk
1 blaadje laurier
1 tl laos
een klein scheutje water
1 tl (palm) suiker
zout

Voor erbij:
200 gr boontjes
2 teentjes knoflook
rijst
kokosrasp
optioneel: koriander
½ komkommer + azijn

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  2. Kook de eieren hard, dit duurt ongeveer 8 minuten.
  3. Snipper de rode uien in kleine blokjes. Rasp de gember en de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  4. Snijd de zaadlijsten uit de komkommer en snijd de komkommer in blokjes. Voeg dit bij de azijn en laat trekken voor de rest van de tijd.
  5. Fruit in een beetje olie het uitje aan. Als deze glazig wordt, na ongeveer 3 minuten, voeg je gember en knoflook toe. Blijf goed door roeren en voeg vervolgens ook de laos toe. Meng goed en voeg vervolgens de blokjes tomaat toe.
  6. Laat een paar minuten pruttelen en voeg vervolgens een klein scheutje water, het blaadje laurier, sambal, suiker en zout toe. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  7. Was de bootjes en snijd de uiteinden van de boontjes. Blancheer de boontjes 3 minuten in kokend water. Pel de knoflook. Verhit olie in een pan en roerbak de knoflook 1 minuut. Voeg dan de gelanceerde boontjes toe en roerbak 3 minuten.
  8. Voeg daarna ook kokosmelk toe en meng goed. Pel de eieren, toe deze aan de saus toe en laat nog 5 minuten door pruttelen.
  9. Serveer de sambal goreng telor met rijst en boontjes.

Recept: Sambal Goreng Telor - Indonesische pittige eieren!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply