Diner/ Hoofdgerechten/ Pasta/ Vis

Recept: Pasta met roomkaas, spinazie en zalm

Pasta met roomkaas spinazie en gebakken zalm www.jaimyskitchen.nl

Deze ingrediënten passen perfect bij elkaar. Spinazie en zalm is een heerlijke combinatie en de kruiden roomkaas met pasta natuurlijk ook. Een heerlijk klassiek recept.

Roomkaas met spinazie

Ah, kruiden roomkaas is zooooo lekker bij pasta. Deze roomkaas is van Paturain en geschikt voor koken. Wat lekker aan deze variant is, is dat deze dus al kruiden heeft, voor extra smaak. De roomkaas zorgt voor een hele lekkere creamy saus. Deze is natuurlijk erg lekker bij de spinazie en zalm. Voor de spinazie kun je voor verse spinazie kiezen, maar je kunt ook diepvries spinazie gebruiken.

Gebakken zalm

Ik ben echt gek op een stukje verse zalm. Dit is een stukje zalm gebakken op de huid, maar zonder huid kan natuurlijk ook. Zorg dat je de zalm aan de buitenkant een beetje krokant gebakken is, maar dat de zalm van binnen nog een beetje rosé is. Dat is mijn favoriete manier van de zalm bakken. Serveer voor iedereen 1 klein stukje zalm.

Spaghetti met roomkaas spinazie en zalm www.jaimyskitchen.nl
Recept: Pasta met roomkaas, spinazie en zalm

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

4 mootjes zalm
350 gr spaghetti (ik gebruik volkoren)
350 gr spinazie
1 bakje roomkaas Paturain cuisine kruiden á 185 gr
zout en peper
boter om in te bakken

Bereiding:

  1. Breng het water aan de kook en voeg zout toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  2. Neem een koekenpan en verhit een beetje boter hierin. Bak in dit pannetje de mootjes zalm. Doe dit op middelhoog vuur voor ongeveer 5 minuten en bak het vervolgens verder op een lagere temperatuur. Bak de zalm rosé.
  3. Giet de pasta af. Verwarm de kruiden roomkaas in een pannetje en voeg hierbij de spinazie. Roer de spinazie door, tot deze geslonken is. Voeg vervolgens de pasta erdoorheen tot deze helemaal bedekt is met de roomkaas.
  4. Serveer de pasta met de gebakken zalm en maak af met een beetje zwarte peper.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply