Bijgerechten/ Hapjes & Dips/ Lunch/ Vega & Vegan

Recept: Mini naanbrood met bieten pesto

Mini Naanbrood met bietenpesto www.jaimyskitchen.nl

Naanbrood is een Indiaas platbrood en onwijs makkelijk om te maken. Het is gemaakt met zelfrijzend bakmeel en yoghurt en ik koos voor een mini variant belegd met zelfgemaakte bieten pesto, feta kaas en alfalfa.

Leuke hapjes voor bij de borrel

Dit receptje maakte ik voor mijn vriendinnen, toen we gezellig met zijn allen samen kwamen voor onze Sinterkerst viering, hier scheef ik laatst in mijn Februari Diary al meer over. De broodjes zijn eenvoudig te maken, maar aangezien het er best veel zijn, ben je wel eventjes aan het bakken. Uiteraard kun je een topping naar keuze gebruiken.

Ik maakte deze broodjes als borrel hapjes, maar wil je deze naan broodjes voor bij je Indiase maaltijd? Dat kan! Voeg dat wat komijnzaadjes toe aan het deeg, maakt het lekker kruidig. In dat geval zul je misschien geen toppings gebruiken, maar de naan broodjes zijn zeker lekker voor bijvoorbeeld bij deze vegetarische curry.

Mini Naanbrood met bietenpeso www.jaimyskitchen.nl
Recept: Mini naanbrood met bieten pesto

Hoeveelheid: 20 hapjes
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

500 gr zelfrijzend bakmeel
400 ml yoghurt
2 el olie
snuf zout
Bieten pesto
Feta kaas
Kiemen (zoals alfalfa)
extra bakmeel

Bereiding:

  1. Meng de ingrediënten voor het deeg: zelfrijzend bakmeel, yoghurt, 2 el olie en zout met een keukenmachine met deeghaken. Heb je dit niet? Gebruik dat een gewone keukenmachine of een mixer. Je zou het deeg zelfs met de hand kunnen kneden.
  2. Maak ongeveer 20 bolletjes van het deeg en strooi wat bakmeel over je werkblad. Maak van deze bolletjes platte mini naan broodjes.
  3. Bak de broodjes nu in een (grill)pan. In principe heb je hier geen olie voor nodig, want dit zit in het deeg. Let goed op of het ook echt niet nodig is, anders kun je een beetje toevoegen. De naan broodjes kunnen ongeveer 2-3 minuten per kant gebakken worden.
  4. Beleg de broodjes met bietenpesto, feta en kiemen.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Pompoen Spread | Jaimy's Kitchen
    2 februari 2019 at 17:01

    […] Vegetarisch broodbeleg saai? Totaal niet! Deze pompoenspread is heerlijk en onwijs simpel om te maken en er zijn maar vier ingrediënten voor nodig. Ook erg lekker om je broodjes in te dippen op een borrel plank, bijvoorbeeld met mini naanbroodjes. […]

  • Reply
    Bieten Pesto | Jaimy's Kitchen
    2 februari 2019 at 18:21

    […] kun je ook als pesto gebruiken, door de pasta bijvoorbeeld. Erg lekker! Zelf maakte ik eerder mini naanbroodjes met bietenspread als borrelhapjes. Gebruik een goed luchtdicht potje om de spread in te bewaren. Dan kun je deze […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.