Hoofdgerechten/ Vis

Makkelijke Maandag: Puntpaprika met tonijn

De week begint weer en dat doen we met een Makkelijke Maandag recept! Oftewel; snel en makkelijk te maken, maar wel ongelooflijk lekker! Voor de reeks Makkelijke Maandag ben ik een beetje in de ban van het ‘vullen’. Vorige week gevulde portobello’s, deze week gevulde puntpaprika en er gaat ook nog een gevulde courgette aankomen. Maarja, het is dan ook echt een makkelijke manier om een hele smakelijke maaltijd te bereiden. Deze week met tonijn!

Ingrediënten voor 2 personen:

– 2 punt paprika’s
– 1 blikje tonijn
– 3 eetlepels zongedroogde tomaatjes
– 2 eetlepels kappertjes
– 2 teentjes knoflook
– lente uitjes of gewone gesnipperde ui
– cherrytomaatjes
– feta kaas

Optioneel: verse kruiden voor de garnering. Ik gebruikte platte peterselie, maar basilicum is ook heel lekker.

Heb je groenten over? Gebruik dit gewoon voor de vulling. Denk aan paprika, courgette of aubergine.

Puntpaprika

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Halveer de punt paprika’s, verwijder de zaadlijsten en leg deze in een ovenschaal. Nu mogen de paprika’s alvast in de oven om een beetje zacht te worden. In de tussentijd maak je de vulling klaar.
  3. Hak de knoflook, uitjes en zongedroogde tomaatjes fijn. Dit mag in een kom.
  4. Voeg aan de groenten ook de tonijn, kappertjes, tomaatjes en overige groenten toe. Meng dit goed door elkaar.
  5. Neem nu de punt paprika’s uit de oven en vul deze met het mengsel. Strooi er wat feta kaas overheen en zet nog eens 10 tot 15 minuten terug in de oven.
  6. Maak eventueel af met wat verse kruiden. ieder krijgt 1 hele punt paprika, maar je kunt ook wat aardappeltjes erbij serveren.
  7. Smakelijk eten!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply