Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Vegetarische enchilada’s met zwarte bonen

Enchiladas met zwarte bonen www.jaimyskitchen.nl

Dit recept voor enchilada’s is pas comfort food! Een heerlijke kruidige saus met groenten en zwarte bonen in een wrap. Geraspte kaas erbij en hup de oven in, heerlijk!

Vegetarische enchilada’s

Deze enchilada’s zijn heerlijk gevuld met mais, paprika en zwarte bonen. Door de toevoeging van deze bonen is het een heerlijk vegetarisch recept. Mocht je nu ook vleeseters te gast hebben of in huis hebben wonen, dan kun je ook los een beetje gehakt bakken, kruiden met peper en zout en toevoegen aan de wraps. Zo heb ik het deze keer ook gedaan, omdat mijn vriend graag enchilada’s met vlees wilde.

Enchiladas met zwarte bonen www.jaimyskitchen.nl
Vegetarische enchilada’s met zwarte bonen

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

400 g zwarte bonen
6 middelgrote wraps
2 paprika’s
1 ui
1 teen knoflook
140 gr mais
400 ml tomatenblokjes
1 tl paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
een snuf cayennepeper
40 gr geraspte kaas
75 gr zure room
7 gr koriander
peper en zout
olie

Benodigdheden:
ovenschaal

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes en spoel de zwarte bonen af met water. Hak de koriander.
  3. Verhit een beetje olie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg na 2 minuten gehakte knoflook toe en bak nogmaals 2 minuten mee. Voeg vervolgens paprikapoeder, cayennepeper en komijn poeder toe. Rooster een paar minuten mee en voeg vervolgens paprika blokjes toe. Bak dit nogmaals 5 minuten mee.
  4. Voeg ongeveer 3 eetlepels van de tomatenblokjes over de bodem van de ovenschaal en bewaar nogmaals 3 eetlepels van de tomatensaus in een kommetje. Voeg de rest van de tomatenblokjes, mais, zwarte bonen en peper en zout naar smaak toe aan de groenten. Laat ongeveer 10 minuten sudderen.
  5. Neem een wrap en vul deze met het mengsel. Leg deze in de ovenschaal en herhaal met alle wraps en het groenten mengsel. Stop de naden van de wraps een beetje naar binnen. Verdeel de laatste eetlepels tomatensaus over de wraps en strooi de geraspte kaas er overheen.
  6. Bak de enchilada’s ongeveer 10-15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Zet optioneel ook even de grill aan.
  7. Serveer de enchilada’s met gehakte koriander en zure room.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.