Speculaas Muffins
Speculaas Muffins
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 300 gr (volkoren) bloem
- 2 tl bakpoeder
- 3 tl speculaaskruiden
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanille extract
- 120 gr suiker
- 120 gr gesmolten boter
- 250 ml (amandel)melk
- 12 muffinvormpjes
- 100 gr schuddebuikjes
Dit recept voor muffins zijn gemaakt met speculaas kruiden en hebben een topping van schuddebuikjes. Dat maakt ze zeer geschikt tijdens de Sinterklaas periode!
Zelf sinterklaas traktaties maken
Natuurlijk hoeft het geen Sinterklaas te zijn om een excuus te hebben om deze muffins te eten, maar ze zijn wel erg geschikt tijdens de Sinterklaas periode. Een lekkere afwisseling tussen al die pepernoten. De traktaties zijn erg leuk om met kinderen te maken, gezellig in het weekend. Al denk ik dat je collega's op het werk ook erg blij met je zullen zijn als je deze muffins maakt!
Muffins met speculaas kruiden
Speculaaskruiden zijn zo leuk om mee te bakken en deze muffins zijn enorm lekker. De krokante schuddebuikjes bovenop zijn heerlijk en het ziet erg erg leuk uit natuurlijk! Als vormpjes voor de muffins heb ik siliconen en papieren soorten geprobeerd. De silicone versie is een stuk steviger en zorgt voor mooie muffins. Die papieren versies kunnen een beetje uitzakken. Warm zijn ze stiekem het allerlekkerst!
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Meng eerst alle droge ingrediënten (behalve de schuddebuikjes) en apart daarvan de natte ingrediënten. Als deze gemengd zijn, kun je ze samenvoegen door met een spatel voorzichtig te roeren.
Stap 3
Nu kun je ook de schuddebuikjes toevoegen. Houd ongeveer 1/3 apart om te garneren op de bovenkant van de muffins.
Stap 4
Wanneer de oven voorverwarmd is neem je de muffin vormpjes erbij en vul je deze met het mengsel. Ik kan er precies 12 van maken.
Stap 5
Garneer de muffins met de schuddebuikjes. De muffins moeten ongeveer 17-20 minuten de oven in. Je kunt controleren met een prikker of ze gaar zijn. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn ze goed!
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link