Gevuld Turks brood met feta, spinazie en geroosterde paprika

Bereidingstijd: 15 min.

Personen: 4


Ingrediënten

  • 1 turks brood
  • 200 gr spinazie
  • 2 geroosterde paprika's
  • 50 gr feta
  • 1 ei
  • olie om in te bakken

Dit gevuld Turks brood steelt de show op de ontbijt tafel! De vulling bestaat uit spinazie, geroosterde paprika en feta. Het eitje in het midden ziet er extra leuk uit! 

Gevuld Turks brood uit de oven

Dit Turks brood met een heerlijke vulling valt zeker op tijdens de Paas brunch, of een ander moment. Dit is namelijk heerlijk als ontbijt, lunch of brunch, maar het kan ook zeker goed op de borrelplank geserveerd worden. Hoe dan ook, het ziet er leuk uit toch?

Paas recept met ei

Natuurlijk is het eitje in het midden de reden dat dit recept leuk is voor Pasen. Je kunt ook een paar eitjes toevoegen, zodat je deze beter kunt verdelen. Zelf vond ik het ene eitje erg leuk uit zien. In dit recept maakte ik gebruik van geroosterde paprika uit een pot, maar wist je dat je heel makkelijk zelf paprika kunt roosteren? Indien je tips voor het roosteren van paprika's wilt, lees dan zeker de blog die ik hier eerder over schreef. Kies zelf wat je het fijnst vindt!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Neem het Turks brood en snijd voorzichtig het bovenste deel van het brood eraf. Zorg dat de onderkant intact blijft. Haal een beetje inhoud van het brood eruit, zodat de ingrediënten erin kunnen.

Stap 3

Verhit een beetje olie in de pan en roerbak de spinazie tot deze geslonken is.

Stap 4

Snijd de geroosterde paprika in reepjes.

Stap 5

Verdeel de spinazie en geroosterde paprika in het Turks brood. Kruimel feta hier overheen en breek een eitje in het midden van het brood.

Stap 6

Bak het brood af in ongeveer 8 minuten. Bak hierbij ook de bovenkant van het brood af.

spinazie lunch ontbijt feta paprika ei vegetarisch hapjes & snacks oud & nieuw brunch turks brood pasen midden-oosten
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media