Alles over courgettes!
Een echte kindervriend is een echte vriend van mij, de courgette is namelijk zacht van textuur met een vrij neutrale smaak. Wil je alles weten? Lees dan snel verder.
Wat is courgette?
Courgette is eigenlijk Frans voor ‘kleine pompoen’ en dat is ook wel logisch als je weet dat deze groente nauw verwant is aan de pompoen en de komkommerfamilie. Het eetbare deel van de courgette is de onrijpe vrucht. Ze vallen op Jaimy’s Kitchen in de groep vruchtgroenten en zijn onderdeel van de met name aziatische eetcultuur maar al erg goed ingeburgerd.
Wanneer zijn courgettes in het seizoen?
Het beantwoorden van deze vraag is afhankelijk van de wijze waarop courgettes geteeld worden, het is namelijk al mogelijk om vanaf april te zaaien, hiervoor moeten dan wel plastic tunnels gebruikt worden, je zou dan vanaf mei / juni kunnen oogsten. Het seizoen is dus ongeveer juni tot oktober. Zeg maar zomer en start herfst ze zijn dan beschikbaar uit de volle grond.
Belast ik het milieu door het eten van courgettes?
De courgette behoort tot de gemakkelijk te telen groenten in een gematigd klimaat. De plant is echter niet winterhard en kan bij vorst onherstelbaar beschadigd worden. Een beetje afhankelijk van de intensiteit van de landbouw kan dit effecten hebben voor de bodem. Mits in het juiste seizoen gegeten en afkomstig uit Nederland is het een uitstekende keuze.
Is courgette gezond?
Courgettes bevatten veel voedingsstoffen, ze zijn rijk aan vitamines B1, B2, B6, B11 en C daarnaast bevatten ze mineralen zoals kalium (wat goed is voor je vochtbalans).
De smaak van courgettes
Courgette is een echte kindervriend, ze hebben namelijk een erg zachte en vrij neutrale smaak.
Verschillende bereidingswijzen
De courgette wordt gewoonlijk gekookt of gebakken gegeten, maar ze kan ook rauw worden gegeten het is dan ook een zeer veelzijdige groente. Ik vind ze heerlijk in een Oosters wokgerecht.
Tot slot
Ik hoor ook graag jullie mening over dit ingrediënt dus stuur me zeker een reactie via het contactformulier op de contactpagina doe dit ook als ik iets vergeten ben en je me wilt aanvullen of als ik een foutje heb gemaakt en je me wilt corrigeren. Samen eten we de wereld een beetje mooier. Het informeren en met elkaar in gesprek zijn over ingrediënten en de impact hiervan is voor mij erg belangrijk.