Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Sandwich met tempeh en koningsoesterzwam

Sandwich met tempeh en koningsoesterzwam

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 100 gr tempeh
  • 1 koningsoesterzwam
  • 1 tl gehakte knoflook
  • 1 tl gehakte gember
  • 3 blaadjes sla
  • 1 stokbrood
  • 1.5 el mayonaise
  • 1 tl sojasaus
  • een paar takjes koriander
  • Optioneel: kimchee
  • olie om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze broodjes zijn belegd met teriyaki gemarineerde koningsoesterzwammen, tempeh en koriander. Een heerlijk broodje, helemaal plantaardig. 

Lekkere exotische paddenstoel: koningsoesterzwammen

Deze paddenstoel is onwijs smaakvol en is een beetje vlezig van structuur. Het is een grote paddenstoel met een stevige witte steel, die steel is juist onwijs lekker. Door de vlezige structuur is de koningsoesterzwam een perfecte vleesvervanger in vegetarische en vegan recepten. De officiele naam van de koningsoesterzwam is de eryngii.

Een heerlijk lunch recept

Ik ben echt gek om op uitgebreid lunchen en warme recepten zijn altijd mijn favoriet. Dit is dan wel een sandwich, maar wordt lauwwarm geserveerd. Het broodje heeft namelijk knapperige tempeh en teriyaki koningsoesterzwam. De spicy twist is de toevoeging van kimchee. Erg lekker voor erbij, maar het is geen must. 

Wil je meer inspiratie voor lekkere lunch recepten? Klink dan snel op de link! 

Bereiding

Stap 1

Snijd de tempeh in dunne plakjes. Snijd ook de koningsoesterzwam in plakken. 

Stap 2

Meng de mayonaise met sojasaus. Snijd de broodjes open, besmeer de binnenkant van de broodjes met de soja mayonaise en verdeel een beetje sla over de broodjes. 

Stap 3

Verhit een beetje olie in een pan en bak de tempeh krokant in ongeveer 5 minuten. Haal de tempeh uit de pan en leg even afgedekt op het aanrecht. 

Stap 4

Verhit eventueel een beetje meer olie in de pan en bak ook de plakjes koningsoesterzwam in de pan. Voeg na 1 minuut gehakte gember en knoflook toe. Bak nogmaals een minuut of 4 en voeg vervolgens de teriyaki saus toe aan de paddenstoelen. 

Stap 5

Verdeel de tempeh en koningsoesterzwam over de broodjes, verdeel koriander en kimchee er overheen. Dan zijn de broodjes klaar!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch kimchee aziatisch sla brood vegan tempeh teriyaki teriyaki saus paddenstoelen oesterzwammen

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴