Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Pita met vegetarische shoarma en zelfgemaakte tzatziki

Recept Pita broodje met vegetarische shoarma www.jaimyskitchen.nl

Een snelle doordeweekse maaltijd? Check! Vega recept? Check! Onwijs lekker? Check! Dit is het recept voor pitabroodjes met vegetarische shoarma en een lekkere zelfgemaakte tzatziki saus.

Vegetarische shoarma

Nu ben ik echt geen mega fan van vleesvervangers, maar er zijn een aantal lekkere producten op de markt! Zo ben ik natuurlijk gek op Pulled Oats, daar heb ik al heel wat recepten mee gemaakt zoals nasi met Pulled Oats en pasta bolognese met Pulled Oats. Een andere lekkere vegetarische vleesvervanger is vega shoarma. Ja, dat vind ik echt lekker! Eigenlijk maakt het merk niet eens zoveel uit, er zijn veel verschillende varianten en die zijn echt allemaal lekker.

Zelfgemaakte tzatziki saus

Deze hoort echt erbij, een lekkere frisse saus. Ik gebruik graag rauwe knoflook in de saus, dan is deze lekker sterk van smaak en goed pittig. Daarnaast hoort er natuurlijk ook lekker veel komkommer in. Voeg zoveel toe als je wilt!

Recept Pita broodje met vegetarische shoarma www.jaimyskitchen.nl
Recept: Pita met vegetarische shoarma en zelfgemaakte tzatziki

Hoeveelheid: 3 stuks
Bereidingstijd: 25

Ingrediënten:

175 gr vegetarische shoarma
2 paprika’s
2 tomaten
een handje spinazie of sla
3 (volkoren) pita broodjes
peper en zout
olie om in te bakken

Tzatziki:
¼ komkommer
1 teentje knoflook
4 el (soja) yoghurt
1 tl citroensap
peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden en bak de pitabroodjes af volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  2. Snijd de paprika in reepjes en snijd de tomaat in plakjes.
  3. Rasp de komkommer en knijp zoveel mogelijk water uit de komkommer. Rasp ook de knoflook en voeg dit samen. Voeg hierbij ook de yoghurt en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Zet de saus aan de kant.
  4. Verhit een beetje olie in een pannetje en bak hierin de paprika reepjes. Breng op smaak met peper en zout. Voeg na 4 minuten ook de shoarma toe en bak goudbruin in ongeveer 7 minuten.
  5. Snijd de pitabroodjes open en voeg eerst een beetje spinazie of sla in het pitabroodje, vervolgens een beetje shoarma en paprika. Voeg daarbij een paar plakjes tomaat en de zelfgemaakte tzatziki saus.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.