Diner/ Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm/ Makkelijke Maaltijd/ Vega & Vegan

Recept: Vegetarische gevulde paprika’s uit de Aerofryer

Mexicaanse gevulde paprikas met kidneybonen www.jaimyskitchen.nl

Dit is een supersnel en gezond recept. Deze gevulde paprika’s met bloemkoolrijst met kidneybonen en mais zijn koolhydraatarm. Het recept staat binnen 20 minuten op tafel, doordat deze in de Aerofryer gemaakt worden!

Mexicaanse gevulde paprika’s

Natuurlijk zijn de ingrediënten zoals kidneybonen en mais al heel Mexicaans. Alleen de kruidenmix maakt het hele gerecht vol Mexicaanse smaken. Mocht je je afvragen hoe je een Mexicaanse kruidenmix maakt, dan kun je mijn eerdere blog daarover lezen. Als je een potje met deze kruiden thuis hebt staan, kun je telkens weer deze gebruiken. Je maakt de kruiden dus 1 keer in een paar minuutjes en zo kun je de mix telkens weer gebruiken. Het voordeel van de kruidenmix zelf maken is dat je de smaken aan kunt passen. Heerlijke Mexicaanse smaken dus in deze paprika’s.

Review koken uit de Princess Aerofryer

Ik heb al een paar jaartjes een fryer, maar eigenlijk vond ik die niet heel fijn. Het was namelijk eentje met een ronde vorm, die echt niet zo handig is. Deze is wel handig, want er zit een rond bakje in waardoor je bv ook taarten erin kunt maken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik erg stond te kijken van hoe snel dit gaat. Deze paprika’s hebben maar 10 minuten in de Aerofryer gezeten, toen was het klaar! Mocht je nieuwsgierig zijn, ik maakte eerder ook al falafel uit de fryer, maar dan nog met mijn oude ;). Deze ga ik dus echt vaker gebruiken en ik ga er verder mee experimenteren.

Mexicaanse gevulde paprikas met kidneybonen www.jaimyskitchen.nl
Recept: Vegetarische gevulde paprika’s uit de Aerofryer

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

2 paprika’s
150 gr bloemkoolrijst
200 gr kidneybonen
2 tomaten
100 gr mais
peterselie of koriander

Mexicaanse kruidenmix:
1 tl kruiden Mexicaans

Bereiding:

  1. Spoel de kidneybonen en mais goed af. Meng dit met de bloemkoolrijst.
  2. Snijd de tomaat in blokjes en voeg dit ook toe samen met de Mexicaanse kruiden.
  3. Hak de peterselie of koriander en meng de helft door de vulling.
  4. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en vul met de vulling.
  5. Leg deze paprika’s in de Aerofryer en bak ongeveer 10-12 minuten op 190 graden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply