Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Hoe maak je zelf een Mexicaanse kruidenmix?

In deze blog laat ik zien hoe makkelijk het is om een zelfgemaakte Mexicaanse kruidenmix te maken. Makkelijk, snel en deze kun je helemaal naar je eigen smaak aanpassen!

Waarom zelf een kruidenmix maken?

Omdat dit een hoop geld scheelt en het binnen een paar minuten gemaakt is. Ben jij iemand met een grote voorraad gedroogde kruiden? Dan kun je deze mix waarschijnlijk maken met alles wat je in je voorraad hebt. Anders kan het nog steeds interessant zijn om de kruiden los te maken en de mix te maken naar jouw eigen smaak.

Hoe maak je zelf een Mexicaanse kruidenmix?

Door een aantal kruiden te mengen. Zo simpel is het dus. De basis is natuurlijk paprikapoeder, maar onderin laat ik zien welke kruiden je allemaal nodig hebt. Zorg dat je de kruidenmix in een luchtdicht potje bewaard, zo blijven de kruiden de meeste smaak afgeven. Zo kun je elke keer wanneer je de kruiden nodig hebt een beetje van de mix pakken.

Hoe maak je Mexicaanse kruidenmix www.jaimyskitchen.nl

Welke ingrediënten zitten er in een Mexicaanse kruidenmix?

Je kunt natuurlijk zelf de kruiden kiezen, maar onderstaand geef ik mijn recept voor een Mexicaanse kruidenmix plus tips om deze te pimpen.
Basis Mexicaanse kruidenmix:

  • 2 eetlepels paprika poeder
  • 2 eetlepels oregano
  • 1 theelepel komijn poeder
  • 1 theelepel koriander poeder
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • chili- of cayenne poeder naar smaak
  • ½ tl zout

De uitgebreide Mexicaanse kruidenmix:

  • 1 theelepel ui poeder
  • een snuf piment
  • gebruik in plaats van normaal paprika poeder, voor de helft gerookt paprikapoeder

Mexicaanse kruidenmix bewaren

Voeg alle kruiden samen en voeg het in een luchtdicht potje. Dit is belangrijk zodat de smaken lekker intens blijven. Je kunt de kruidenmix jarenlang bewaren in de kruidenlade.

Bij welke recepten kun je de Mexicaanse kruidenmix gebruiken?

1. Mexicaanse Quinoa Bowl

Vegetarische Mexicaanse Quinoa Bowl www.jaimyskitchen.nl

Deze Mexicaanse quinoa bowl is lekker kruidig en echt makkelijk te maken. Dit is een vegetarisch hoofdgerecht met bonen, mais en met avocado. De pizza puntjes zijn een heerlijke toevoeging, om mee te dippen!

2. Mexicaanse Aardappel bootjes

Aardappel bootjes Mexicaans www.jaimyskitchen.nl

Vandaag een Mexicaans feestje met Maltese aardappelen! Aardappel bootjes met zwarte bonen, tomaten salsa en avocado. Dit is heerlijk als hoofdgerecht wanneer je meerdere bootjes per persoon serveert of als feestelijk borrelhapje!